Jyllands-Posten

Northside: Her er planen for 2022

Fire scener, mere dansk og en stor enkeltkonc­ert i august, afslører Northsidec­hefen om 2022. Interview med Brian Nielsen om plantebase­ret mad, coronapoli­tikere, de største udenlandsk­e navne og en voldsomt staerk dansk musikscene.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Northside 2022?

De store nyheder først: Eskelunden ved Åhavevej og Ringvejen bliver for første gang hjemsted for festivalen, og pladsen er dobbelt så stor som Ådalen, hvor Northside lå til og med 2019, inden coronaen lukkede festen.

Trods mere plads forventer Northside som i Ådalen at have omkring 35.000 mennesker eller lidt flere inde på pladsen.

Der bliver fire scener på Eskelunden: en stor hovedscene på Plateauet, som er den store plads, en nr. 2-scene på Gryden, som er området ud mod Ringvejen, en nr. 3-teltscene på Sletten og en nr. 4-scene til elektronis­k musik, også på Sletten. Indimellem vil der som i Ådalen vaere plads til Outside- og Sideshow-områder med bl. a. spejltelt og andet godt.

Op mod halvdelen af de ca. 50-60 musiknavne offentligg­øres i naeste uge, og 2022progra­mmet vil have lidt flere danske navne end tidligere.

»Der vil vaere lidt faerre udenlandsk­e navne på Northside i 2022, end vi plejer at have, og det sker både af nød og lyst. Den danske musikscene er bare voldsomt staerk i øjeblikket, hvor et band som f.eks. The Minds of 99 kan saelge 50.000 billetter i Parken. Desuden vil vi sikre os et staerkt fundament af danske artister, for vi kan ikke styre, hvad der sker i USA og England, som har haft helt andre coronaforl­øb end i Danmark,« fortaeller Brian

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark