Jyllands-Posten

AGF sprudlede på David Nielsens helt egen facon

Med aggressivt pres og masser af fysisk slagkraft lykkedes det AGF at haegte sig fast i topfeltet via 1-0 over AaB.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Det hedder fodboldkam­p. Med tryk på kamp. I hvert fald når man er i AGF-blusen på et fyldt Ceres Park en regnvåd mandag aften. AGF hev en 1-0’er hjem, fjerde sejr i de seneste fem i Superligae­n, og AGF-traener David Nielsen var da også svaert tilfreds efter kampen.

»Det var et AGF-hold, der sprudlede og var fuldstaend­ig upåvirket af et nederlag på 0-4 i Herning i den seneste kamp. Det var lige praecis det, jeg gerne ville have. Vi havde kampen, hvor vi ville have den det meste af tiden. Vores høje pres i hele første halvleg sad lige i skabet. Det var staerkt udført af spillerne,« sagde David Nielsen.

I har én chance i første halvleg, I scorer på? Er det sprudlende?

»Det er fint. Så kan vi sige, at ”det var for dårligt, at vi kun vandt 1-0, og at jeg er dybt skuffet. Vi skal gøre det bedre, vi må få løst vores problemer”. Men fodbold består af andet end at komme frem til chancer. Vi mødte et hold, der kunne gå 12 point foran os i tabellen. AaB har ikke sat et ben forkert i saesonen. Vi lukkede dem fuldstaend­ig ned. Hvor mange skud på mål havde de i hele kampen? Et.«

Ah, et par stykker eller tre, faktisk: Milan Makaric traf den ene opstander i kampens start, Kasper Kusk smadrede bolden på ydersiden af stolpen til slut, og indimellem prøvede Tim Prica med venstreben­et, men sparkede snert forbi. Undervejs havde AGF’s Patrick Mortensen to forsøg, han ikke rigtigt fik ram på.

Tilbage til det sprudlende og definition­en af et ord.

»Det at sprudle er for mig at komme ud i en kulisse som mod AaB efter at have tabt 4-0 og så levere en discipline­ret indsats med stor energi for at lukke AaB ned. AaB er gode på bolden. Det er lige før, vi har bolden mere end dem. Vi var topforbere­dt på denne kamp,« sagde AGFtraener­en.

Meget vigtig sejr

David Nielsen betonede, at opgøret var usaedvanli­gt vigtigt, både i tabellen og for holdets tilstand.

»Vi var for langt fra at kunne slå FC København, og vi var for langt fra at kunne slå FC Midtjyllan­d. Vi har spillet en lige kamp mod OB, og vi har tidligere tabt til AaB. Det er vigtigt, at de hold ikke løber fra os rent spillemaes­sigt og på andre måder. Det var en uhyre vigtig kamp for os. Havde vi tabt til AaB, havde det vaeret helt anderledes,« sagde han.

På Fredensvan­g har det tilsynelad­ende føltes som et stormvejr efter nederlaget på 0-4 mod FC Midtjyllan­d.

»Vi har vundet fire sejre i de seneste fem kampe. Det føltes ikke godt at tabe i Herning.

Men man kan hurtigt spille tre kampe uafgjort i Superligae­n og så tabe en, og så står man kun med tre point. Jeg er så godt tilfreds med, at vi igen er upåvirkede af, hvordan det blaeser rundt om ørerne på os med den dårlige saesonstar­t og et stort nederlag i Midtjyllan­d. Det er bare staerkt. Vi har stadig meget, vi skal blive bedre til. Der er ingen tvivl om, at jeg fik set noget af det, jeg har efterspurg­t i lang tid. Vi har energien til at spille på den måde,« sagde David Nielsen, som pegede på de årsager, der er til, at AGF ikke tidligere har ramt det rette niveau.

»Mustapha Bundus form bliver bedre og bedre, så vi begynder mere og mere at ligne det hold, som folk kender. Vores midtbane kan løbe solen sort og sprinter rundt. Frederik Brandhof hentede vi i Viborg, han kom ind og har smadret igennem under traening. Det er imponerend­e. Det er en fantastisk spiller, vi har fundet,« understreg­ede han.

Frederik Brandhof kronede en ihaerdig indsats med at blive matchvinde­r med et mål i første halvlegs sjette overtidsmi­nut.

»Det er en dag, jeg ikke glemmer. Også fordi jeg scorede mit første Superligam­ål. Det var skønt. Jeg har vaeret lidt ramt af skader, men jeg synes, jeg har gjort det fint i de kampe, jeg har spillet, og de gange, jeg er kommet ind fra baenken. Jeg føler mig som en stor del af holdet. De kan regne med mig, når jeg kommer ind,« sagde målscorere­n, der nu skal lade op til endnu en stor – og måske endda større – energiudla­dning søndag eftermidda­g, når AGF møder Randers FC.

I det opgør er AGF uden Nicolai Poulsen, som er i karantaene.

AaB har ikke sat et ben forkert i saesonen. Vi lukkede dem fuldstaend­ig ned. DAVID NIELSEN, CHEFTRAENE­R, AGF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark