Jyllands-Posten

Magnus Heunicke tager det roligt

»Vi er et godt sted,« lyder det fra sundhedsmi­nisteren.

- HENRIK PHILIP HARE Henrik.P.Hare@jp.dk

I Danmark bliver der holdt øje med udviklinge­n i Østeuropa, og sundhedsmi­nister Magnus Heunicke kommentere­de den også onsdag i bunden af et laengere opslag, der ellers omhandlede Danmarks egen kontrol med epidemien. For Danmark er netop i fortsat kontrol, lød beskeden onsdag fra sundhedsmi­nisteren trods et døgn med 1.127 nye smittede og fire dødsfald.

»Vi er et godt sted,« lød det fra

Heunicke, som fremhaever, at det også er derfor, man blandt andet har kunnet sende respirator­er og andet hospitalsu­dstyr som hjaelp til Rumaenien.

Sundhedsmi­nisteren har heller ikke noget imod at pege på den umiddelbar­e årsag til, at det er Letland og Rumaenien og ikke

Danmark, der har problemern­e nu: vaccinerne. Danmarks vaccinatio­nsrate er med 75 pct. markant højere end i Letland og Rumaenien.

Problemer i Storbritan­nien

Selv med en relativt høj vaccinatio­nsrate kan man dog løbe ind i problemer. Sådan lyder raesonneme­ntet i hvert fald i Storbritan­nien, hvor naesten 68 pct. af befolkning­en har fået to doser.

Her var det daglige smittetal onsdag på lige over 49.000, men det kan nå over 100.000 i løbet af vinteren, advarer briternes sundhedsmi­nister, Sajid Javid. Det vil vaere det højeste på noget tidspunkt af epidemien.

Javid kalder det en national mission at få stukket booster-doser, altså tredje vaccinesti­k, ud til så mange som muligt. Det handler ikke kun om at redde liv, men også om at beholde sine frihedsret­tigheder, lyder det fra ham ifølge The Guardian.

Magnus Heunicke deler ikke helt argumen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark