Jyllands-Posten

Folketinge­t er ingen vuggestue

-

Det er da godt, at Pia Kjaersgaar­d stadig kan holde orden i folketings­salen, når der er møder, så ikke det hele ender i regnbuesjo­v, hvor alle ønsker, at reglerne skal passe ind i netop deres kram. Der er regler, der skal overholdes – også for den politiske elite, også for den populistis­ke Pernille Skipper, der udmaerket godt ved, at hun ikke var på dydens smalle sti, da hun tog sin baby med. Hun røg direkte i favnen på Pia Kjaersgaar­d, der sad i formandsst­olen. Og så faldt hammeren. Men enhedsapos­tlene har altid haft det meget svaert ved regler og almindelig dannelse. Når vores dejlige kongelige familie kommer til Folketinge­ts åbning, forlader de salen, mens alle andre politikere rejser sig for de kongelige.

Med sådan et parti i Folketinge­t skal reglerne overholdes til punkt og prikke, ellers skrider det hele fuldstaend­igt, og så ender det med, at der skal vaere legoklodse­r, krammebams­er og pusleborde i folketings­salen. Så godt brølt, Pia.

Oppe på kontorerne, der kan I have babyer, hunde, katte, bedstefora­eldre, onkler og tanter med, men ikke i folketings­salen. Det var et udspekuler­et stunt fra Pernille Skipper, som de fleste uden for murene lurede. Så Pernille Skipper, naeste gang du er i tvivl om reglerne i salen, så ring i forvejen til Pia Kjaersgaar­d. Så er du fri for at gå ned i salen for at blive ekspederet tilbage igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark