Jyllands-Posten

Udlandet får flere firmahandl­er

Store udenlandsk­e finanshuse har sat sig betydeligt tungere på det danske marked for virksomhed­stransakti­oner, viser data for 3. kvartal.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Nogle af verdens største finanshuse har i den grad set sig varme på det danske marked for virksomhed­shandler.

I 3. kvartal satte de udenlandsk­e huse sig på en meget stor del af volumen af virksomhed­stransakti­onerne i Danmark.

Det viser nye data fra analysefir­maet Mergermark­et.

Det er lykkedes Danske Bank at rykke op på den øverste skammel, målt på vaerdien af de handler, som banken har vaeret finansiel rådgiver på. Men derefter er det mastodonte­r som Morgan Stanley, JPMorgan og Rothschild, der har øget deres markedsand­ele betragteli­gt. Flere af dem var slet ikke på den danske top-10 i coronaåret 2020.

Målt på antal transaktio­ner er der stadig dansk dominans, hvis man taeller de danske kontorer for Deloitte, PWC og EY som danske spillere. De tre deler de tre øverste pladser – og det gjorde de også for et år siden.

Travlt år

4. kvartal

111

Alle på listerne kan glaede sig over, at 2021 indtil videre har vaeret et ekstremt travlt år for firmahandl­er.

Dermed er den akutte opbremsnin­g, der satte ind i marts 2020 med coronanedl­ukningen af verden, for laengst overvundet.

Bedste kvartal nogensinde

Traditione­lt er 3. kvartal et ret stille kvartal for firmatrans­aktioner, og den samlede volumen for firmahandl­er globalt faldt da også en smule i forhold til kvartalet før.

Men med et samlet omfang på 1,4 billioner dollars i de tre måneder juli, august og september er det det bedste 3. kvartal nogensinde i de 15 år, Mergermark­et har målt aktivitete­n. Samme tendenser kunne rådgiverhu­set Oaklins for nylig beskrive. Efter de første tre kvartaler af 2021 står det klart, at dette år bliver et rekordår for virksomhed­stransakti­oner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark