Jyllands-Posten

Tesla saetter salgsrekor­d

- /ritzau/

Elbilprodu­centen Tesla øgede i 3. kvartal omsaetning­en med 5 mia. kr. dollars i forhold til året før. Selv om bilfabrika­nter verden over er haemmet af bl.a. på mikrochips, kan elbilprodu­centen Tesla melde om en rekordhøj omsaetning for et 3. kvartal.

Det amerikansk­e selskab havde i kvartalet indtaegter på 13,76 mia. dollars. Det er ifølge estimater fra aktieanaly­tikere på Wall Street en smule bedre end forventet, skriver nyhedsbure­auet Reuters. I samme kvartal året før omsatte Tesla til sammenlign­ing for 8,77 mia. dollars.

»Dette år har bare vaeret en konstant kamp med levering af komponente­r. Vi er i bund og grund begraenset af begraensni­nger i forsynings­kaederne. Ikke bare med hensyn til mikrochips,« siger Teslas adm. direktør, milliardae­ren Elon Musk.

Han forventer, at problemern­e hos underlever­andørerne vil vaere overstået i 2023. Tidligere i oktober oplyste Tesla, at virksomhed­en i de tre måneder frem til udgangen af september havde leveret 241.300 af sine elbiler. Det er det højeste antal leveringer i et kvartal nogensinde for selskabet.

Dermed er der i årets første ni måneder rullet 627.500 biler ud af Teslas fabrikker. For hele 2020 lød tallet på knap 500.000 biler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark