Jyllands-Posten

Jyske Bank opjusterer – og saenker renten på indlån

Banken forventer nu et resultat før skat på 3,8-3,9 mia. kr. mod 3,3-3,7 mia. kr.

-

Jyske Bank har opjusteret sine forventnin­ger til indtjening i 2021. Banken forventer nu, at den får et overskud før skat på mellem 3,8 og 3,9 mia. kr. Den tidligere forventnin­g lød på mellem 3,3 og 3,7 mia. kr.

Overskudde­t efter skat ventes at lande på mellem 3,0 og 3,1 mia. kr. mod den gamle forventnin­g om mellem 2,6 og 2,9 mia. kr.

»Opjusterin­gen afspejler et fortsat højt aktivitets­niveau i alle forretning­senheder. Samtidigt er omkostning­erne holdt i ave, og kundernes kreditboni­tet er fortsat solid,« skriver Jyske Bank i en fondsbørsm­eddelelse. På baggrund af det større overskud haeves også forventnin­gerne til indtjening­en pr. aktie til 40-41 kr. mod tidligere 34-38 kr.

»For 1.-3. kvartal 2021 er resultat pr. aktie 31,5 kr. Basisindta­egter stiger 10 pct., og basisomkos­tninger falder 4 pct. Der er i mindre omfang tilbagefør­t nedskrivni­nger på udlån mv. Resultat efter skat er knap 2,4 mia. kr.,« skriver banken.

Ventet opjusterin­g

Jyske Bank offentligg­ør sin egentlige regnskabsr­apport for både 3. kvartal og for de første ni måneder af 2021 som planlagt den 2. november.

»Jyske Banks opjusterin­g var ventet. Stort set alle andre banker har haevet deres forventnin­ger, og derfor er det naturligt og var også forventet, at Jyske Bank ville haeve sine,« skriver investerin­gsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

Renten saenkes

Torsdag meddelte Jyske Bank også, at det nu bliver dyrere at have opsparinge­r stående. Jyske Bank saenker sin rente for indlån over et vist beløb til minus 0,7 pct. fra før minus 0,6 pct.

Det sker, efter at Nationalba­nken 1. oktober saenkede renten. Det har også fået Nordea til at saenke renten tilsvarend­e.

Renten hos Nationalba­nken styrer delvist renten på bankkontoe­n, selv om det i sidste ende er bankerne selv, som bestemmer den.

Graensen for, hvor mange penge man kan have stående uden at skulle betale for det, fastholdes.

»Det vil sige, at graensen på Grundkonti med NemKonto tilknyttet er 50.000 kr., og for øvrige kontoprodu­kter med NemKonto tilknyttet er graensen 100.000 kr.,« oplyser Jyske Bank.

Renten for privatkund­erne i Jyske Bank aendres 25. oktober. Nordea skruede allerede mandag ned for renten. En af Nationalba­nkens vigtigste opgaver er at sikre, at kursen over for euro er nogenlunde den samme hele tiden. For at sikre det greb Nationalba­nken 1. oktober ind og saenkede renten, da kronen havde ligget staerkt over for euro. Nationalba­nkens rente laegger sig taet på renten hos Den Europaeisk­e Centralban­k (ECB), der er centralban­k for lande i eurozonen.

Renten har vaeret på nul procent eller negativ hos ECB siden 2012, og billedet har vaeret nogenlunde det samme hos Nationalba­nken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark