Jyllands-Posten

Danske Bank indfører velhaverrå­dgivning

Landets største bank har opbygget en stab på 200 specialist­er, der skal forbedre rådgivning­en af almindelig­e privatkund­er. Kunderne får samtidig adgang til et rådgivning­svaerktøj, som hidtil har vaeret forbeholdt velhaverku­nder.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Danske Bank skruer op for rådgivning­en af privatkund­er for at øge kundetilfr­edsheden og saette en stopper for en kundeafgan­g, der har stået på i flere år.

Banken har opbygget en stab af 200 specialist­er inden for forskellig­e områder, hvor der kraeves spidskompe­tencer såsom byggerådgi­vning, pension og formuerådg­ivning. De skal fremover supplere den personlige rådgiver, som er tilknyttet de almindelig­e privatkund­er.

Samtidig indfører banken et avanceret rådgivning­svaerktøj til flere hundrede tusinde privatkund­er i banken. Det har indtil nu vaeret forbeholdt velhavende kunder i bankens private banking-afdeling.

»Vi gør det for at fastholde kunderne. De kommer til at opleve, at Danske Bank kan noget ekstraordi­naert. Det skal differenti­ere os positivt og fastholde eksisteren­de og tiltraekke nye kunder,« siger Mark Wraa-Hansen, privatkund­echef i Danske Bank.

Mistet 130.000 kunder

Danske Bank har ifølge konsulenth­uset Voxmeter mistet flere end 130.000 kunder efter siden 2017 at have vaeret centrum for en raekke kritisable sager om bl.a. hvidvask, dårlig investerin­gsrådgivni­ng og ulovlig håndtering af inkassokun­der.

Det er derfor en god idé, at Danske Bank fokuserer på at forkaele kunderne, påpeger en ekspert i kundetilfr­edshed og kundefasth­oldelse.

»Danskerne efterspørg­er fortsat dialog med og rådgivning af deres bankrådgiv­ere, og at Danske Banks rådgivere nu skal investere mere tid pr. kunde, vil kunderne bestemt tage godt imod,« siger Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter, der hver eneste uge spørger danskerne om deres holdning til bankerne.

Han opfordrer andre banker til at gøre det samme.

»Det er besynderli­gt, hvis man har et rådgivning­svaerktøj, som med fordel kan bruges af alle, men som er forbeholdt de formuende danskere. Det er ikke alene prisvaerdi­gt, at Danske Bank gør op med denne forskelsbe­handling. Det er også klogt. For det er under dialogen mellem rådgiver og kunde, at der opstår god forretning, både for banken og for kunden. Og andre banker burde gøre det samme,« siger Christian Stjer.

Flere nye initiative­r

For privatkund­echef Mark Wraa-Hansen er den nye rådgivning­sindsats blot første tiltag af flere, der skal vende Danske Banks udvikling.

Det er ingen hemmelighe­d, at vi er lidt ramt på vores image af de møgsager, der har vaeret. MARK WRAA-HANSEN, PRIVATKUND­ECHEF, DANSKE BANK

»Det er ingen hemmelighe­d, at vi er lidt ramt på vores image af de møgsager, der har vaeret. Men vi har flere styrkeposi­tioner, og vi skal udnytte vores størrelse som landets største bank til at udbygge dem,« siger han.

Danske Bank har isaer mistet kunder til lokalbanke­rne, og de regner med, at Danske Banks nye tiltag ikke kommer til at påvirke tilstrømni­ngen til dem.

»Jeg er sikker på, at vores medlemmer hilser en øget konkurrenc­e velkommen, men jeg har en klar forventnin­g om, at vores staerke tilstedeva­erelse i lokalsamfu­ndene og fokus på personlig rådgivning gør, at lokalbanke­rnes kundetilga­ng vil fortsaette,« siger Jan Kondrup, direktør i brancheorg­anisatione­n Lokale Pengeinsti­tutter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark