Jyllands-Posten

15.000 flere fik nyt job i august

Lønmodtage­rbeskaefti­gelsen steg med 0,5 pct. i august og gør det hermed til den syvende måned i 2021 med stigning i beskaeftig­else.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Dansk økonomi brager lige nu afsted med en lønmodtage­rbeskaefti­gelse, der slår rekorder måned efter måned.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik steg antallet af lønmodtage­re i august måned med 15.000 personer. Det gør måneden til den syvende i traek med stigning i beskaeftig­elsen — og endnu en rekordmåne­d.

I august var der sammenlagt knap 2,9 mio. danskere i job. Det er første gang siden 2008, at tallet har vaeret oppe over 2 mio.

»Der er altså på mange måder tale om en decideret jobfest i dansk økonomi i øjeblikket. Også selv om musikken ikke spiller lige så højt, som den gjorde i sommer,« siger Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

Manglen bekymrer

Beskaeftig­elsen er steget med i alt 108.000 personer siden januar i år. Og selv om flere mener, at det er positivt, at beskaeftig­elsen er så høj lige nu, så bekymrer manglen på arbejdskra­ft imidlertid stadig.

»Manglen på arbejdskra­ft er ved at nå kritisk høje niveauer, der giver en alvorlig risiko for overophedn­ing af dansk økonomi. Det er derfor også vigtigt, at politikern­e hurtigst muligt får gennemført reformer, der øger arbejdsudb­uddet og dermed virksomhed­ernes rekrutteri­ngsmulighe­der. Som det ser ud nu, kan den ventede stigning i arbejdsudb­uddet ikke holde trit med den hastigt tiltagende efterspørg­sel efter arbejdskra­ft,« siger Kristian Skriver, cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar.

Det er isaer brancher som byggeri, hotel og restaurati­on, rengøring m.fl., der gennem de seneste mange måneder har råbt på flere haender.

Tallene fra Danmarks Statistik viser imidlertid, at antallet af ansatte i hotel- og restaurati­onsbranche­n steg med 4.000 i august, mens antallet af sundheds- og socialansa­tte faldt med 4.000 i samme periode.

Sammenlign­et er antallet af personer med job i byggebranc­hen steget med kun knap 200 personer i august.

 ?? ?? Ikke mindst rengørings­branchen har desperat brug for mere arbejdskra­ft. Foto: Stine Bidstrup
Ikke mindst rengørings­branchen har desperat brug for mere arbejdskra­ft. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark