Jyllands-Posten

Har tjent 20,9 mia. kr. siden nyår

-

Nordeas nuvaerende målsaetnin­g er at drive banken mere effektivt og bringe omkostning­sprocenten ned på 50 pct.

Den ligger nu på 49 pct. Samtidig er egenkapita­lforrentni­ngen i årets første ni måneder 10,8 pct. Målet er 10 pct. i 2022.

Flere privatkund­er

Bankens topchef oplyser derfor i regnskabet, at Nordea er i gang med at formulere nye finansiell­e målsaetnin­ger.

Nordeas danske forretning­sben har det godt, oplyser banken i regnskabet. Banken får netto flere privatkund­er, hvilket kan måles i stigende renteindta­egter, fordi kunderne i stigende grad handler bolig og foretager investerin­ger gennem Nordea. Renteindta­egterne er steget med 6 pct. i 3. kvartal i år sammenlign­et med samme kvartal sidste år.

De danske erhvervs- og privatkund­er har det godt, og dansk økonomi er inde i en god udvikling, og det gavner Nordea i en grad, som gør, at banken kan tilbagefør­e lidt mere end 300 mio. kr. af de penge, som banken ellers regnede med at tabe på udlån til kunderne.

Nordea oplyser også, at samtlige erhvervsku­nder nu bruger den nye netbank Nordea Business, som giver nemmere adgang til forskellig­e digitale vaerktøjer.

Derudover skriver Nordea, at banken har godt fat i markedet for baeredygti­ge lån i Danmark – de såkaldte ESGlån. Banken oplyser, at afdelingen Nordea Sustainabi­lity Coordinato­r står bag 44 pct. af alle ESG-koblede låneaftale­r i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark