Jyllands-Posten

»Min mor er mit forbillede. For hun gik foran som kvindelig leder«

Christina Dideriksen er bosat på Bornholm, men arbejder som produktion­sdirektør for Unicon med fabrikker rundt om i resten af Danmark.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Tidligere var Christina Dideriksen i naesten otte år adm. direktør i Bornholms Lufthavn. Nu tager hun ofte flyet herfra for at kunne komme på arbejde som produktion­sdirektør i Unicon, producent og leverandør af faerdigbla­ndet beton til profession­elle og private kunder.

Når hun skal til betonvirks­omhedens kontor på Avedøre Holme ved Hvidovre tager det en time, fra hun går ud ad døren hjemme i Rønne, til hun traeder ind i sit kontor.

På andre dage går flyveturen til lufthavnen i Aalborg, hvor Unicon har en betonfabri­k, og så er der virksomhed­ens øvrige godt 30 fabrikker rundt om i landet.

Dem skal Christina Dideriksen hurtigst muligt have besøgt for at praesenter­e sig selv, men ikke mindst for at kunne se medarbejde­rne i øjnene.

»På den måde sikrer jeg bedst, at vi løfter i flok og løber den samme vej,« siger 52-årige Christina Dideriksen.

I flyet tidligt om morgenen fra Bornholm får hun sig enten en powernap eller kigger i papirer, og nede på jorden skal hun tage ansvar for budgetter, for at introducer­e produkter og for at rekruttere de medarbejde­re, der skal medvirke til at sikre levering til tiden hos kunderne.

I Bornholms Lufthavn stod hun som topchef i spidsen for 40 ansatte og havde ansvar for at realisere den turnaround, der var nødvendig på grund af EU-forordning­er.

Vil gøre en forskel

I Unicon, der er en del af Cementir Holding, er hun produktion­sdirektør for cirka 350 medarbejde­re og en ambition om at producere beton med et lavt CO2-aftryk og en introdukti­on af lastbiler, der kommer frem ved hjaelp af el frem for diesel.

»Vi er i Unicon meget bevidste om, at vores berettigel­se afhaenger af vores vilje og evne til forandring, og den rejse er jeg glad for at vaere med på,« lyder det.

Inden Christina Dideriksen blev ansat i Bornholms Lufthavn i 2014, var hun i over otte år entreprenø­rvirksomhe­den NCC’s områdechef på Bornholm og arbejdede blandt andet med at sikre indvinding af granit i et 30-årigt perspektiv.

Selv om de tre lederjob inklusive det nuvaerende er forskellig­artede, er det et karaktertr­aek ved dem alle, at Christina Dideriksen står som firmaets eneste kvindelige chef.

»Jeg har aldrig betragtet det at arbejde i en mandsdomin­eret verden som et problem for mig personligt. I stedet har jeg vaeret optaget af, at jeg med mine vaerdier som leder kan gøre en forskel for firma og ansatte,« påpeger Christina Dideriksen, der er gift med Frank Stenalt, teknisk assistent i Trefor Elnet Øst på Bornholm.

Hendes far var landmand, mens moren skabte sig en karriere som leder, samtidig med at børnene gik i skole. Det var hverken i 1970’erne eller 1980’erne normalt.

»Min mor er mit forbillede. For hun brød med traditione­rne og gik foran som kvindelig leder. Et sådant forbillede ønsker jeg selv at vaere for mine to døtre på henholdsvi­s 16 og 21 år og for kvinder i det hele taget,« pointerer Christina Dideriksen.

Holder helt fri

Hun har tre søstre og taler om en opvaekst, der gav hende vaerdier som selvstaend­ighed og ordentligh­ed samt en tro på, at hvis man saetter sig et mål, skal det nok lykkes at nå det. Som leder laegger hun vaegt på at se hver enkelt medarbejde­r og at betragte hver eneste som et menneske først.

»Mennesker og ledelse er min passion, og jeg evner at få ansatte til at praestere sammen og dermed medvirke til gode resultater,« siger hun.

Når Christina Dideriksen skal pege på egne svagheder som leder, naevner hun to:

»Jeg er tidsoptimi­st og ser ikke altid begraensni­ngerne.«

Hun straeber efter at holde fri fra direktørjo­bbet fra fyraften fredag til midt på dagen søndag.

»Der skal vaere tid til at koble af, og der er ingen, som er uundvaerli­g,« siger hun.

 ?? ?? Christina Dideriksen er skiftet til en chefstilli­ng i Unicon. Tidligere var hun adm. direktør i lufthavnen på Bornholm, hvor hun bor.
Foto: Jakob Lerche
Christina Dideriksen er skiftet til en chefstilli­ng i Unicon. Tidligere var hun adm. direktør i lufthavnen på Bornholm, hvor hun bor. Foto: Jakob Lerche

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark