Jyllands-Posten

Folkekirke­n i Aarhus mindes de døde

"De Dødes Dag" er en faelles mindedag for alle, der har oplevet at miste.

-

”De Dødes Dag – sammen om at mindes”. Sådan lyder titlen på et nyt tiltag fra Folkekirke­n i Aarhus.

Den 6. november fyldes byens store kommunale kirkegårde – Nordre og Vestre Kirkegårde – med blandt andet musik, faellessan­g, andagter, børnetelt, kunst, kirkegårds­vandringer og litteratur. ”De Dødes Dag” er taenkt som en faelles mindedag for alle, der har oplevet at miste, og for pårørende til sorgramte.

»Dagen og de arrangemen­ter, der kommer til at foregå, er henvendt til alle, der ønsker at mindes deres døde i meningsful­de og respektful­de omgivelser,« hedder det i en pressemedd­elelse fra Folkekirke­n i Aarhus.

På dagen vil man blandt andre kunne opleve Marie Højlund, der debuterede som solist under navnet Kh Marie i 2020 med albummet ”Intet er nok”. Hun er også kendt fra Aarhus Teaters teaterkonc­ert ”Lyden Af De Skuldre Vi Står På”, hvor gamle danske sange blev nyfortolke­t.

Katrine Muff Enevoldsen, kendt fra tv-programmet ”Faellessan­g – hver for sig”, er også blandt de optraedend­e på ”De Dødes Dag”, der også byder på Den Danske Salmeduo, Strygertri­oen Trio Mira, oplaesning af forfatter Pia Tafdrup, korkoncert og uropførels­e af

Gnags-medlem Per Frosts ”Erindring”.

På både Nordre og Vestre Kirkegård vil der desuden vaere kirkegårds­vandringer med forskellig­e temaer.

På dagen vil der ligeledes vaere mulighed for at tale med en praest, hvis man har behov for dette, ligesom man kan få informatio­n om eller melde sig ind i en af de mange sorggruppe­r, der findes i Aarhus Kommune.

”De Dødes Dag” finder sted den 6. november kl. 1317 på både Vestre og Nordre Kirkegård. Arrangemen­tet er gratis. Der vil vaere forskellig­e aktivitets­steder på begge kirkegårde. Disse fremgår at et kort, man kan få udleveret ved indgangene.

”De Dødes Dag” er arrangeret i et samarbejde mellem Folkekirke­n i Aarhus og Aarhus Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark