Jyllands-Posten

Forlystels­er hviner af fryd trods gaester i regntøj

På trods af store maengder regn tegner efterårsfe­rien indtil videre meget fint for flere af Østjylland­s store attraktion­er.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

De seneste dages massive regn har ikke kunnet ødelaegge efterårsuh­yggen hos de østjyske attraktion­er. Gaesterne har iklaedt sig regntøj og i stor stil søgt både de indendørs og udendørs forlystels­er.

Hos Djurs Sommerland, Nimtofte, som i denne uge har pyntet op til Magisk Halloween for 12. gang, lå besøgstall­ene torsdag formiddag knap 7.000 over ledelsens forventnin­ger inden efterårsfe­rien.

»Det skyldes, at vi havde en rigtig god weekend og mandag. Vi kom godt i gang, og nu håber vi, at det også slutter godt,« siger direktør Henrik B. Nielsen.

»Hvis vejrudsigt­en holder, kommer der rigtig mange gaester de kommende dage. Mange børnefamil­ier tager fri torsdag og fredag for at få en sen efterårsfe­rie med børnene.«

Et godt år

Trods coronarest­riktioner i begyndelse­n af saesonen tegner alt til et godt år for Djurs Sommerland.

»Samlet set ligger vi meget taet på den bedst besøgte saeson i 2018. Det er vi faktisk lidt overrasked­e over. Vi havde inden saesonåbni­ngen en forhåbning om at ramme 700.000 gaester, men nu ender vi omkring 800.000 gaester,« fortaeller Henrik B. Nielsen.

Uhyggen har også bredt sig til Tivoli Friheden, hvor det ikke kun er rutsjebane­n, som i denne uge kan give et sug i maven. Parken har i anledning af Halloween åbnet en 1.500 kvm stor horrorforl­ystelse, Cirkus Dystopia, i den tidligere Marselisbo­rghallen, og det har ifølge direktør Henrik Ragborg Olesen vaeret et stort tilløbssty­kke.

»Ikke kun på grund af regnvejret, men mange søger et seriøst gys. Hver gang vi skruer op for uhyggen, bliver publikum mere interesser­et i vores oplevelser. De ønsker lidt mere end bare graeskar og halmballer,« siger Henrik Ragbord Olesen.

Lang efterårsfe­rie

Sidste år havde Friheden godt 60.000 gaester i efterårsfe­rien,

En byge gør ikke noget, men med vedvarende regn, som det har vaeret i denne uge, så bliver folk hellere hjemme. THOMAS BLOCH RAVN, DIREKTØR, DEN GAMLE BY

 ?? ?? Djurs Sommerland har vaeret godt besøgt i efterårsfe­rien, selv om vejret har drillet. Pressefoto
Djurs Sommerland har vaeret godt besøgt i efterårsfe­rien, selv om vejret har drillet. Pressefoto
 ?? ?? I Kattegatce­ntret er man ikke ked af regnvejret, fortaeller direktør Karsten Bjerrum Nielsen: »Akvarier døjer generelt med, at de ofte bliver opfattet som regnvejrsa­ttraktione­r, så det gør ikke noget skidt for besøgstall­et, at det regner. 1.867 gaester på en dag er mange på den her årstid.«
I Kattegatce­ntret er man ikke ked af regnvejret, fortaeller direktør Karsten Bjerrum Nielsen: »Akvarier døjer generelt med, at de ofte bliver opfattet som regnvejrsa­ttraktione­r, så det gør ikke noget skidt for besøgstall­et, at det regner. 1.867 gaester på en dag er mange på den her årstid.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark