Jyllands-Posten

Eric Kahl udfylder store sko, men har potentiale til mere, mener David Nielsen

På meget kort tid har han imponeret i en svaer periode for sin klub, men hans traener mener stadig, at der er mere i vente for Eric Kahl.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Eric Kahls skostørrel­se er ikke saerlig stor. Det er tydeligt, når han står foran dig. Men da han skiftede svensk fodbold ud med en dansk tilvaerels­e i AGF, skulle han udfylde et par gigantiske sko.

Denne sommer sagde AGF nemlig farvel til sin talisman gennem flere år, da Casper Højer Nielsen skiftede til tjekkiske AC Sparta Prag. Derfor var det helt store spørgsmål inden denne Superliga-saeson, om AGF kunne finde en erstatning, som kunne levere noget af den samme magi, forgaenger­en havde vist.

Første aktion for 20-årige

Eric Kahl i AGF-trøjen var et 2-1-nederlag til Randers, som blev fuldt op af yderligere tre nederlag og en uafgjort, inden holdet endelig vandt mod Vejle BK. Men på trods af en dårlig start på saesonen for AGF viste svenske Eric Kahl konstant glimt af klasse.

»Jeg vil altid vinde, og derfor var det hårdt at starte uden at kunne gøre det, men jeg har fokus på holdet og vil hjaelpe det så meget, jeg kan, så vi kan vinde sammen. Hvis jeg så spiller en god kamp oveni, er det jo bare et plus,« siger Eric Kahl.

Det høje niveau fra den unge mand har også imponeret AGF’s traener, David Nielsen, som dog mener, at dette kun er begyndelse­n.

»Det er fantastisk, at han har kunnet ramme det niveau over så lang tid og gennem en vanskelig periode. Det er imponerend­e af en 20årig spiller. Han er en dygtig og dynamisk back og vil hele tiden fremad, men den her saeson har han også vist imponerend­e takter defensivt, som faktisk er det punkt, hvor han lige nu kan udvikles endnu mere,« siger David Nielsen.

Helt konkret: Hvor ser du ham så gerne udvikle sig?

»Udover defensiven har han også en fin venstre fod, men den kan sagtens blive endnu bedre og skal udvikles, men det kommer stille og roligt med tiden.«

Store sko

I 121 kampe nåede Casper Højer Nielsen fra sin venstrebac­k at score 11 mål og lave 30 assist. Udover tal var han en ledende skikkelse i AGF-forsvaret, og det er den rolle, der nu haenger over Eric Kahl som en mørk skygge.

Ikke at det gør ham noget. Lige nu står den unge venstrebac­k nemlig noteret for to mål og to assist i 10 kampe for AGF. Her har Casper Højer endda spillet en rolle, fortaeller Eric Kahl.

»At erstatte en spiller som ham vil altid vaere en stor udfordring, men jeg har forsøgt at vende det til noget motiverend­e. På den måde ved jeg, hvad jeg skal arbejde hen imod. Jeg har set en masse af hans mål og assist, og han er en kilde til inspiratio­n, men jeg er ikke Casper Højer, og det synes jeg, at jeg har slået fast – nu skal jeg bare arbejde videre,« siger Kahl.

Det er hans traener enig i, som samtidig også roser klubben for at satse på ungdommen.

»Eric er en helt anden spiller. Men han har en ung alder og leverer uge efter uge, og

Den hårde modvinde, AGF har vaeret i, må siges at have vendt. Senest med en overbevise­nde 1-0-sejr over AaB på hjemmebane. Faktisk er det kun FC Midtjyllan­d, der har formået at score mod AGF i holdets seneste seks opgør.

Det glaeder Eric Kahl, som dog vil se mere fra sig selv og sit hold. Isaer når AGF søndag skal stå ansigt til ansigt med rivalerne fra Randers FC.

»Det er dejligt at vaere en del af et forsvar, som nu endelig ser ud til at lukke lidt ned, mens jeg samtidig også bidrager offensivt. Men jeg ved også, hvad den her klub er i stand til, så vi straeber efter mere. Derfor arbejder jeg også stenhårdt.«

Senest AGF spillede mod Randers, lavede du en assist. Gør du det igen?

»Jeg vil altid gerne lave assists, så det håber jeg også sker søndag, men så laenge holdet vinder, er jeg tilfreds, og det håber jeg sker. Sidste gang leverede vi en god praestatio­n, som dog endte skuffende. Denne gang håber vi på at kunne vinde og komme taettere på toppen, hvor vi hører til,« siger AGFbacken.

Kampen mellem AGF og Randers FC spilles søndag kl. 16 i Randers.

Det er dejligt at vaere en del af et forsvar, som nu endelig ser ud til at lukke lidt ned, mens jeg samtidig også bidrager offensivt. ERIC KAHL, VENSTRE BACK, AGF

 ?? ?? Eric Kahl gik direkte ind i startopsti­llingen hos AGF, da han ankom fra AIK Stockholm denne sommer. Siden har han ikke set sig tilbage. Arkivfoto: Ernst van Norde
Eric Kahl gik direkte ind i startopsti­llingen hos AGF, da han ankom fra AIK Stockholm denne sommer. Siden har han ikke set sig tilbage. Arkivfoto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark