Jyllands-Posten

Opgraderin­g til Ford Focus

Markant front og bedre lys

-

Mange mindre, men effektive justeringe­r. Sådan kan et facelift af Ford Focus beskrives.

På de ydre linjer kan modellen, der kom på markedet i 2018, spottes på en ny front. Den får samme signatur som den netop facelifted­e Fiesta. Her er Ford-ovalen rykket ned i et kraftigere kølergitte­r, mens nye adaptive full LED-forlygter, som kan opgraderes til de meget praecise matrix LED-lys, er standard. Motorhjelm­en er også gjort højere, og hver modelvaria­nt får nu sin egen "personligh­ed" En af de største aendringer sker dog i kabinen. Her er det nu muligt at opgradere til det nye Sync4-infotainme­ntsystem, der foreløbig kun findes i den elektriske Mustang Mach E.

Det omfatter en stor skaerm på 13,2 tommer, hvor en del af betjeninge­n, bl.a. af ventilatio­n og saedevarme, foregår på skaermen frem for de klassiske kontakter. Her er også trådløse opdatering­er af systemet over wi-fi, mens man kan tjekke bilens funktioner med en app ligesom overvågnin­g af bilen med en alarmfunkt­ion.

Modellen fås med nyt sikkerheds­udstyr kaldet ”Blind Spot Assist”. Det holder ikke alene øje med bagfrakomm­ende biler i førerens blinde vinkler, men kan også saette ind med kontrastyr­ing for at advare føreren om ikke at skifte bane for på den måde at undgå en kollision.

Nyt er også ”Trailer Blind Spot”, som gør det muligt for føreren at indtaste laengde og bredde på en trailer. Systemet kompensere­r for den øgede laengde og advarer om bagfrakomm­ende biler i de blinde vinkler omkring traileren.

De facelifted­e Ford Focus-modeller lander herhjemme til februar. Priserne kendes endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark