Jyllands-Posten

Vognmand mister bil efter chaufførs alt for høje fart

-

En taxavognma­nd får konfiskere­t sin bil, fordi en ansat chauffør kørte alt for staerkt.

Det er resultatet af en dom, som Københavns Byret fredag har afsagt i en sag om såkaldt vanvidskør­sel.

Den 39-årige chauffør blev afsløret af faerdselsb­etjente få dage efter den markante skaerpelse af faerdselsl­oven i foråret. AEndringen trådte i kraft den 31. marts, og lidt over midnat til den 3. april viste en betjents måling med laser, at en Mercedes fra Dantaxi kørte 124 km/t. på Helsingørm­otorvejen. Det skete på en straekning, hvor den højst tilladte hastighed er 60 km/t.

Selv mente chaufføren, at farten var 73 km/t.

I dommen frakendes chaufføren førerrette­n i tre år, ligesom han skal afsone 20 dages faengsel, oplyser byretten.

Men der er en yderligere sanktion, som rammer bilens ejer. Vognmanden får konfiskere­t køretøjet.

Det er så vidt vides første gang, at en taxavognma­nd mister en bil pga. en ansats kørsel.

510 køretøjer er beslaglagt

En anden vognmand risikerer noget tilsvarend­e. I den sag blev en chauffør i slutningen af september taget med 108 km/t. på Rebildvej i Vanløse, hvor den højst tilladte fart er 50.

Dagligt piller politifolk køretøjer ud af trafikken pga. sigtelser om vanvidskør­sel. Fredag formiddag blev en BMW således beslaglagt i Holbaek. Den kørte slingrende. Førerens promille blev målt til mere end 2,0, oplyser politiet.

I alt er der beslaglagt 510 køretøjer frem til den 20. september, oplyste Rigspoliti­et for nylig. Indgrebene sker med henblik på konfiskati­on i de efterfølge­nde retssager.

Reglen om, at ejere af biler rammes hårdt for forseelser, som andre har begået, er blevet kritiseret af f.eks. leasingsel­skaber. Loven strider imod EU-retten, haevdes det. Branchen forsøger at få adgang til Højesteret med det principiel­le spørgsmål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark