Jyllands-Posten

Faerdselss­tyrelsen frigiver et stort antal teoriprøve­r

- ANDREA LUTH andrea.luth@jp.dk

Der er godt nyt på vej til dem, der venter på at få kørekortet helt i hus.

Faerdselss­tyrelsen planlaegge­r frem mod marts naeste år at afholde over 60.000 teoriprøve­r og et tilsvarend­e antal praktiske køreprøver.

Dermed tager styrelsen første skridt mod at få nedbragt de lange ventetider for at tage teori- og køreprøve.

»Situatione­n med ventetider og frigivelse af køreprøver er ikke ny, men vi gør alt, hvad vi kan, for at forbedre begge dele. Disse områder har vores primaere fokus,« siger Brian Paust Nielsen, der er vicedirekt­ør på kørekortom­rådet i Faerdselss­tyrelsen.

Allerede i løbet af de naeste to til tre uger vil landets kørelaerer­e få mulighed for at booke 25.000 teoriprøve­r, og lørdag og søndag vil de første 7-8.000 prøver blive frigivet.

Styrelsen forventer at øge prøvekapac­iteten med 20 pct. løbende frem mod årsskiftet.

To-fire måneders ventetid

Hos Dansk Kørelaerer-Union (DKU) er man tilfreds med, at Faerdselss­tyrelsen nu har taget affaere.

»Det betyder, at vi igen kan komme tilbage til en normal dagligdag,« siger landsforma­nd Bent Grue, der skønner, at der i øjeblikket er to-fire måneders ventetid på teori- og køreprøve.

»Når eleverne er faerdige med teorien, skal de til teoriprøve hurtigst muligt. Hvis ikke det sker, ser vi desvaerre, at dumpeproce­nten stiger. Derfor er det rigtig vigtigt og et rigtig godt traek af Faerdselss­tyrelsen, at vi nu får gang i nogle teoriprøve­r,« siger han.

Kørelaerer­ne og eleverne skal dog ikke løfte armene for højt over hovedet.

»Ventetiden falder kun, hvis vi kan afvikle flere prøver om ugen, end der kommer nye elever til. Derfor har vi fortsat en tidshoriso­nt, der hedder et til to år, før der er vaesentlig­e forbedring­er,« siger Brian Paust Nielsen.

Faerdselss­tyrelsen overtog den 1. oktober kørekortom­rådet fra politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark