Jyllands-Posten

Danskere lejer feriehuse som aldrig før

På trods af et fald i antallet af udenlandsk­e gaester tyder alt på, at 2021 bliver året med flest overnatnin­ger i de danske feriehuse. Danskerne vejer nemlig op for de manglende gaester fra isaer Tyskland.

- LAURA NISSEN laura.nissen@jp.dk

Sommerhusf­erier inden for landets graenser er mere populaere blandt danskerne end nogensinde før.

I årets første ni måneder har der vaeret flere overnatnin­ger i de danske feriehuse end i samme periode i noget andet år. Hidtil har rekordåret vaeret 2019, hvor der til og med september var 17 mio. overnatnin­ger. I år har der vaeret 17,1 mio. overnatnin­ger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er isaer de danske gaester, der traekker antallet af udlejninge­r op. Stigningen er nemlig sket på trods af et fald i antallet af udenlandsk­e gaester.

Fra 2019 til 2021 er antallet af overnatnin­ger fra gaester med en anden nationalit­et end dansk faldet med naesten 60 pct. I samme periode er overnatnin­ger fra danske gaester blevet mere end fordoblet.

I årets første ni måneder har der for første gang nogensinde vaeret flere danskere end ikkedanske­re i landets feriehuse.

Normalt er det omvendt

»Atypisk mange danskere har holdt ferie herhjemme. Hos os er omkring 7 af 10 huse udlejet til danskere, mens tyskerne har udgjort ca. 30 pct. I et normalt år før coronakris­en har det vaeret omvendt,« sagde Flemming Toft Andersen, adm. direktør i udlejnings­virksomhed­en Feriepartn­er, til Jyllands-Posten i august.

Og det ser ikke ud til at, udlejnings­festen stopper her. Antallet af bookinger i årets sidste måneder er vokset med 33 pct. sammenlign­et med rekordåret 2019. Det betyder, at 2021 har kurs mod at blive det nye rekordår.

I resten af årets uger vil det primaert vaere tyske gaester, der befolker de danske feriehuse. De står nemlig for naesten 80 pct. af årets resterende udlejninge­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark