Jyllands-Posten

Konkursram­te Seimei er blevet solgt — men stifteren vil have handlen undersøgt

Juicevirks­omheden Seimei, der for få uger siden endte i konkurs, er nu blevet solgt til Køge-virksomhed­en The Whole Company. Den tidligere ejer undrer sig over forløbet.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

En skare af interesser­ede har i de seneste uger meldt sig til at overtage aktivitete­rne i den krise- og konkursram­te juicevirks­omhed Seimei, og nu er selskabet solgt.

Det bekraefter kurator i konkursboe­t Nicolai Dyhr, partner i advokatfir­maet Horten, over for Jyllands-Posten. Han vil dog ikke oplyse prisen.

Køberen er Køge-virksomhed­en The Whole Company, som er kendt for bl.a. frugtpålae­gget Castus. Og prisen er god nok til, at kreditorer­ne kan få i hvert fald en del af deres tilgodehav­ender hjem.

»Det endelige regnestykk­e er ikke gjort op endnu, men der bliver helt sikkert tale om en betydelig dividende til kreditorer­ne,« siger Nicolai Dyhr.

Han skal nu i gang med at prøve de forskellig­e krav for at se, hvem der faktisk har noget til gode, og han skal have de penge ind, som Seimei har til gode hos andre.

Flertal bag begaeringe­n

Seimei blev begaeret konkurs den 30. september — under skarpe protester fra Allan Feldt, der stiftede firmaet sammen med sin hustru, Mette Feldt, og fortsat sad i ejerkredse­n. Det gjorde også Susanne Gjørup fra familien bag Faetter BR-koncernen.

Hun har forklaret, at det var et flertal i Seimeis bestyrelse, der begaerede selskabet konkurs.

Allan Feldt er nu på den ene side glad for, at Seimei er blevet solgt.

»Jeg er glad på medarbejde­rnes vegne. Og jeg er da stolt over, at virksomhed­en er blevet solgt efter en budrunde. Men jeg undrer mig over, at jeg ikke blev tilbudt muligheden for at byde over den pris, Whole Company købte til,« siger Allan Feldt.

Han havde samlet en kreds af interesser­ede investorer, og de var med i budrunden, siger han — men vandt den altså ikke.

Nu har Allan Feldt bedt om yderligere oplysninge­r for at sikre sig, at alt er gået ordentligt for sig, og for at sikre, at Seimei ikke blev solgt for billigt.

Højest mulige pris

Nicolai Dyhr forklarer forløbet sådan her:

»Budrunden blev tilrettela­gt i samarbejde med de vaesentlig­ste og største kreditorer med det formål at effektuere en salgsproce­s, hvor vi opnåede den højest mulige pris inden for den korte tid, vi havde til rådighed — da vi ellers ville miste nøglemedar­bejdere og vigtige kunder, ordrer m.m.«.

Seimei har gennem årene tabt større millionbel­øb. Alene de seneste fem år er det blevet til et samlet underskud på 60,2 mio. kr. efter skat.

Køberen tager de fleste af de ansatte med i handlen. Oprindelig­t var der 12 ansatte inkl. Allan Feldt og hans hustru.

Kurator Nicolai Dyhr afviser, at det hurtige salg af Seimei tyder på, at konkursen var unødvendig.

»Det var den desvaerre ikke. Der var ingen kreditfaci­liteter, der var ingen likviditet til at betale lønninger til de ansatte, så der var ingen anden mulighed end en konkurs. Alternativ­t skulle man have opbygget endnu mere gaeld, og dermed ville man risikere et erstatning­sansvar for ledelsen,« siger Nicolai Dyhr.

Han sigter til håbløsheds­tidspunkte­t, hvor man ikke må påføre et selskab flere økonomiske forpligtel­ser, hvis man ved, at det ikke kan baere dem.

Men jeg undrer mig over, at jeg ikke blev tilbudt muligheden for at byde over den pris, Whole Company købte til. ALLAN FELDT, TIDLIGERE EJER AF SEIMEI

Flere store profiler

Gennem årene har Seimei haft flere store profiler i ejerkredse­n, herunder bl.a. Kohberg-brødrene

Per og Jesper Fogtmann. I 2019 købte Susanne Gjørup og hendes nu afdøde mand, Peter Gjørup, sig ind i firmaet. Siden da er der skudt mere end 30 mio. kr. i Seimei, viser oplysninge­r fra cvr-registeret.

Allan Feldt tjente en formue, da han solgte kildevands­firmaet Aqua D’or. I 2014 stiftede han og hustruen Mette Feldt firmaet Seimei, der bl.a. står bag kildevands­og juicebrand­et Wish.

Nu vil han først have klarhed over forløbet af salget af Seimei, før han tager stilling til, hvad han herefter skal.

 ?? ?? Allan Feldt protestere­de skarpt, da firmaet Seimei, som han var medejer af, blev begaeret konkurs for kort tid siden. Nu er Seimei solgt til Køge-virksomhed­en The Whole Company.
Arkivfoto: Lars Krabbe
Allan Feldt protestere­de skarpt, da firmaet Seimei, som han var medejer af, blev begaeret konkurs for kort tid siden. Nu er Seimei solgt til Køge-virksomhed­en The Whole Company. Arkivfoto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark