Jyllands-Posten

Dansk ferieporta­l solgt til tysk rejsevirks­omhed

Den danske ferieporta­l Spain-Holiday er netop blevet solgt til tyske Holidu. Samtidig traekker Løvens Hule-investor Jan Lehrmann sig fra virksomhed­en.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Spain-Holiday, der er en af landets største udlejnings­portaler for feriebolig­er i Spanien, er netop blevet solgt til den tyske rejsevirks­omhed Holidu.

Med salget er investor Jan Lehrmann, der er kendt fra tv-programmet Løvens Hule, helt ude af selskabet, som han ellers for få år siden kastede et tocifret millionbel­øb efter sammen med to andre investorer.

Beslutning­en om at saelge ferieporta­len blev taget på baggrund af et tilbud, der ganske enkelt var for godt til at sige nej til, lyder det fra Jannich Friis Petersen, der er adm. direktør i Spain-Holiday.

Virksomhed­en kom, ifølge Jannich Friis Petersen, helskindet igennem coronakris­en, bl.a. med en raekke nye strategisk­e tiltag, der resultered­e i et paent overskud for 2020.

»Da Holidu vurderede virksomhed­en, var disse faktorer medvirkend­e for deres interesse, og det affødte et tilbud, som ejerkredse­n ikke kunne sige nej til,« fortaeller han.

Større millionbel­øb

Hvad Holidu har måttet punge ud for den danske portal, vil Jannich Friis Petersen ikke afsløre, men han bekraefter dog, at der er tale om et »større millionbel­øb«.

Han selv og Spain-Holidays stifter, Claus Sørensen, fortsaette­r i virksomhed­en under det nye ejerskab, mens de tidligere investorer traekker sig helt.

»For Jan Lehrmann og Kenneth Andersen, som ikke har anden erfaring inden for feriebolig­udlejning, er det naturligt at udtraede og ikke deltage i virksomhed­ens videre faerd,« siger Jannich Friis Petersen.

20 mio. besøgende

Spain-Holiday råder over i alt 13 hjemmeside­r, der har mere end 20 mio. besøgende hvert år.

Holidu, der er en ledende teknologi-virksomhed inden for ferieudlej­ning, er stiftet af tyske Johannes og Michael Siebers og danske Rasmus Posgaard.

Tilbage i maj formåede selskabet at hente 300 mio. kr. i en finansieri­ngsrunde, hvilket drev det samlede beløb, som det dansk-ejede firma i alt har rejst, op på 700 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark