Jyllands-Posten

Nyfunden risikoappe­tit sendte C25 i grønt

-

Det danske aktiemarke­d vendte fredag et svagt minus fra morgenstun­den til et solidt plus og fulgte således tendensen på de europaeisk­e markeder, hvor flere af de store indeks ved dansk lukketid viste fremgang.

Det danske C25-indeks steg fredag 0,99 pct. til 1.966,34.

Den forbedrede stemning skyldtes en øget risikolyst hos investorer­ne, mener Lars Hytting, der er chef for aktiehande­l i Artha Kapital.

»Vi fortsaette­r den tendens, som egentlig startede i sidste uge. De danske aktier har fået lidt fornyet medvind efter en hård periode,« siger han.

»I dag er det hjulpet af en generel stigende risikolyst i markedet,« fortsaette­r han og tilføjer, at fornyet ro omkring den kinesiske ejendomsud­vikler Evergrande også hjaelper på stemningen.

Nordea og Topdanmark fik opmaerksom­hed hos finanshuse­ne fredag, efter at begge selskaber torsdag fremlagde regnskab for 3. kvartal.

Nordea lukkede med et plus på 1,3 pct. til 82,05 kr., efter at aktien torsdag tabte 0,7 pct.

Topdanmark fik revanche fredag, efter at aktien torsdag faldt 3,4 pct. efter forsikring­sselskabet­s regnskab for 3. kvartal, hvor forventnin­gen til praemievae­ksten blev saenket, mens forventnin­gerne til resultatet og combined ratio blev løftet.

Fredag steg Topdanmark 0,7 pct. til 343,20 kr.

Coloplast har fået saenket anbefaling­en af Morningsta­r til ”saelg” fra ”hold”. Kursmålet blev fastholdt på 933 kr.

Coloplast-aktien faldt 0,3 pct. til 1.057 kr.

Vestas steg 0,9 pct. fredag og kom ud af ugen med et flot plus på 8,9 pct. Det skyldes ifølge Christian Thatje, seniorakti­ehandler i Sydbank, øget opmaerksom­hed forud for klimakonfe­rencen COP26 og udpegelsen som foretrukke­n leverandør til projektern­e Empire Wind 1 og 2 på i alt 2,1 GW i USA.

Chr. Hansen har efiter sidste uges regnskab fået skåret sit kursmål til 450 kr. fra 490 kr. af finanshuse­t Bank of America, der gentager den negative anbefaling ”underperfo­rm”, skriver PLX.AI.

Chr. Hansen-aktien tabte fredag 1,2 pct. til 495,90 kr.

Danske Bank gjorde fredag Jyske Bank kunsten efter og saenkede indlånsren­ten for private kunder med 0,1 pct.point til minus 0,7 pct.

Danske Bank lukkede 0,3 pct. højere i 114,70 kr., og Jyske Bank øgede 0,6 pct. til 321,40 kr.

Finanshuse­t Carnegie har haevet sit kursmål for et par mindre danske aktier.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark