Jyllands-Posten

Mesterskab­saspirante­rne er ramt af den krise, som mestrene er ude af

Brøndby IF har vendt en af den slags tunge perioder, som FCK nu befinder sig i efter rivalopgør­et.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Kontrasten var så tydelig, som den kun kan vaere efter et arvefjende­opgør. I den ene ende af banen rakte Brøndbyspi­llerne armene i vejret, hvis de ikke brugte dem til at slå sig på brystet eller kramme sidemanden.

»Danske mestre« skrålede deres tilhaenger­e, og det lignede Brøndby IF faktisk også igen undervejs i 2-1-sejren over FC København, der til gengaeld fik endnu et tilbagesla­g i drømmen om at erobre lige praecis den titel.

I stedet stod københavne­rne med nedsunkne skuldre foran deres fans. Et par af dem forsøgte at klappe ud til de medrejsend­e tilhaenger­e, der kvitterede ved at råbe ukvemsord eller simpelthen bare vifte spillerne vaek i ren skuffelse.

Kan ikke vaere det bekendt

»Er det ikke derfor, vi har givet vores liv til fodbold – for at spille den her slags kampe i den her kulisse? Så kan vi simpelthen ikke vaere bekendt at levere sådan en praestatio­n,« sagde FC København-traener Jess Thorup og fortsatte:

»Vi har spillet for få gode 90 minutter i de seneste kampe, og det er også derfor, vi er nede på point i øjeblikket.«

FC København har vundet én ud af de seneste fem ligakampe og tabte senest også i Conference League mod graeske PAOK. Samtidig er københavne­rne svaekket af langtidssk­ader til midtbanepr­ofilerne Rasmus Falk og Carlos Zeca, der bl.a. er blevet afløst af den 18-årige Isak Johannesso­n.

»Jeg gider ikke stå og tale om, hvem vi mangler. Ja, vi har mange unge spillere, der måske skal tage noget ansvar, som de ellers ikke har skullet.

Det er super laererigt for dem, men det kan vi bare ikke bruge til så meget lige nu som hold. Men det er ikke, fordi jeg kan pege fingre ad dem – det er os erfarne spillere, der ikke rammer niveauet,« sagde Nicolai Boilesen.

FC København-profilen havde svaert ved at forklare, om det var nerver eller manglende koncentrat­ion, der udmøntede sig i de mange tekniske fejl.

»Det er ikke, fordi alt er mørkt. Men det er ikke godt lige nu. Vi må forholde os til den situation, vi er i,« sagde Nicolai Boilesen.

Er det ikke derfor, vi har givet vores liv til fodbold – for at spille den her slags kampe i den her kulisse? JESS THORUP, TRAENER FOR FC KØBENHAVN

Et tophold vaerdigt

Lidt derfra stod Brøndbytra­ener Niels Frederikse­n som et levende bevis på, hvor hurtigt en modgang kan blive vendt. Efter en sløj indledning på saesonen ligner Brøndby IF igen et tophold,

Vejle-FC Nordsjaell­and 2-0 (2-0)

Randers FC-AGF 1-0 (1-0)

1-0 Frederik Brandhof (19./ selvmål) 7.758

FCM-Sønderjysk­e 3-2 (1-1)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark