Jyllands-Posten

Lego-rival forventer et staerkt julesalg

Mattel, der ejer bl.a. Barbie, har hidtil haft så staerkt et 2021, at selskabet skruer op for forventnin­gerne.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Børnene kommer ikke til at mangle legetøj, bare fordi der er gået kludder i forsynings­kaederne over hele verden. Men det kan vaere, at foraeldre og bedstefora­eldre kommer til at betale mere for varen.

Det er nogle af hovedpunkt­erne i regnskabet for en af Legos største rivaler, amerikansk­e Mattel.

Selskabet, der har bl.a. Barbie og Fisher-Price i stald, har i de første ni måneder af 2021 øget sit salg med knap 24 pct. til 23,4 mia. kr. Så selv om der har vaeret frygt for, at yndlingsle­getøjet ikke når at komme frem til jul, er der ingen krise at spore ifølge topchefen i Mattel, Ynon Kreiz.

»Det var et staerkt 3. kvartal med fortsat forbrugere­fterspørgs­el. Vi er vokset og har taget markedsand­ele i fem kvartaler i streg. Vi forventer at forsaette vaeksten resten af året og øge markedsand­elen og få en staerk højsaeson,« sagde Ynon Kreiz til nyhedsmedi­et Bloomberg.

Danske Lego kommer ikke med kvartalsre­gnskab, men det er naeppe fra Lego, at Mattel har taget sine markedsand­ele.

Mangel på fragtkapac­itet

Da Lego kom med halvårsreg­nskab for knap en måned siden, viste det en fremgang i salget på 46 pct. og øgede markedsand­ele i alle markeder. Lego havde i første halvår en omsaetning på 23 mia. kr. og er dermed den største legetøjsko­ncern i verden.

En af udfordring­erne for legetøjsbr­anchen har vaeret dels at få legetøj hjem fra Asien, hvor både Mattel og den anden Lego-rival Hasbro får langt det meste af deres legetøj produceret. Dels at den store mangel på fragtkapac­itet i verden lige nu øger omkostning­erne.

Det har ramt Mattel, fortalte Ynon Kreiz. Og Mattel har sendt i hvert fald en del af regningen videre til forbrugern­e. Han har dog åbenlyst også taenkt på sine aktionaere­r. For på trods af de øgede omkostning­er haevede Mattel sin prognose for indtjening­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark