Jyllands-Posten

Boligejere risikerer modregning

Der er fortsat uklarheder omkring tilbagebet­alingen af boligskat for 16-17 mia. kr.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Mange af de 715.000 boligejere, der skal have boligskat tilbage, kan få sig en grim overraskel­se. Hvis de har gaeld til det offentlige, modregnes der i den, inden skatten betales tilbage. Det skriver Vurderings­styrelsen i et brev til de kun 50.000 boligejere, der netop har fået tilsendt deres vurdering.

Et ukendt antal boligejere får ikke en ny vurdering, inden boligskatt­ereformen traeder i kraft i 2024. De 715.000 boligejere har alle betalt for meget i boligskat siden 2011, og de har udsigt til at få 16-17 mia. kr. tilbage.

Mens de venter, kan de glaede sig over en skattefri rente på 6,2 pct. Men har de gaeld til det offentlige, aedes den rente op. For renten på offentlig gaeld er helt oppe i 7,65 pct. Og den kan ikke traekkes fra.

Den samlede gaeld til det offentlige ligger ifølge Gaeldsstyr­elsen taet på 9 mia. kr.

Det kan ikke undgås, at mange af de pågaeldend­e boligejere har gaeld til det offentlige. Det kan vaere skatteog momsgaeld, skyldige børne- og hustrubidr­ag m.m.

For at den for meget betalte boligskat kommer tilbage i boligejern­es lommer, kraeves en ny vurdering.

Flere uklarheder

Revisionss­elskabet BDO har naerlaest det brev, som sendes ud til boligejere med penge til gode. Der er flere uklarheder, mener revisor Morten Neumann Jørgensen.

Beskrivels­en af, hvornår pengene betales tilbage, betegner han som »kryptisk«.

Af brevet fremgår det, at pengene udbetales, senest 60 dage efter »at der er forløbet 90 dage efter dateringen på det saerskilte klagefrist­brev«, som det hedder.

BDO tolker denne saetning, som at man får pengene tilbage, senest fem måneder efter at man har fået at vide, hvor meget man har til gode. Klager man over vurderinge­n, vil der gå endnu laengere tid.

 ?? ?? Danskerne skylder knap 9 mia. kr. til det offentlige. Den gaeld kan få konsekvens­er for de boligejere, der skal have skat tilbage. Foto: Lars Skaaning/Polfoto
Danskerne skylder knap 9 mia. kr. til det offentlige. Den gaeld kan få konsekvens­er for de boligejere, der skal have skat tilbage. Foto: Lars Skaaning/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark