Jyllands-Posten

Blev Lars Storr-Hansen og FSR ”Gift ved første blik”?

Når et aegteskab kun holder to måneder, er det ingen skam at spørge om årsagen. FSR skylder et svar.

- ANDERS HEIDE MORTENSEN

To måneder. Så laenge holdt Lars Storr-Hansen som adm. direktør for de statsautor­iserede revisorers brancheorg­anisation, FSR.

To måneder er ikke laenge, når man korrigerer for indkøring i jobbet, møder med husets chefer, de første sammenstød med bestyrelse­n, de naeste sammenstød med bestyrelse­n, fornemmels­en af uopretteli­ge uoverensst­emmelser, beslutning­en om lynskilsmi­sse og parternes drøftelse af fratraedel­sesvilkår og pressemedd­elelse.

Så er to måneder virkelig ikke laenge. Måske er en måned et mere nøgternt bud på, hvor laenge den nye adm. direktør faktisk var i jobbet, når tiden med at køre skaevt af hinanden traekkes fra tiden mellem Lars Storr-Hansens første arbejdsdag i FSR’s domicil i

Kronprinse­ssegade 8 og den sidste.

Det må blive spekulatio­ner. Og spekulatio­ner er netop, hvad det korte samarbejde efterlader. FSR har valgt mellem pest og kolera, og FSR valgte kolera, og det er spekulatio­ner. Spekulatio­ner om, hvordan en formodentl­ig profession­el rekrutteri­ng af en ny adm. direktør kan ende så galt. Pest er at sige sandheden.

Lige før efterårsfe­rien melder Lars Storr-Hansen og FSR ud, at samarbejde­t stopper med øjeblikkel­ig virkning – efter mindre end to måneder. »Uenighed om strategien« er begrundels­en i skilsmisse-pressemedd­elelsen, der er lige så ordknap, som bryllups-pressemedd­elelsen er fyldig.

FSR og Lars Storr-Hansen vaelger altså kolera, da det ultrakorte aegteskab krakelerer. I luften over Kronprinse­ssegade 8 dirrer spørgsmåle­t, hvordan de statsautor­iserede revisorers brancheorg­anisation og den umådeligt erfarne lobbyist, organisati­onsmand og topleder kan gå så galt af hinanden.

Et oplagt bud er, at den headhunter, der har matchet parterne, har overset faresignal­er på størrelse med

Roskilde Domkirke. Vi er oppe i samme kategori, som det nysmedede par i den nye saeson af ”Gift ved første blik”, hvor kvinden viser sig at have indrettet sig med sin hund i sit sovevaerel­se, og manden viser sig ikke rigtig at kunne lide dyr. Ikke rigtig. Går det galt? Ja.

Eller har den ene eller begge parter simuleret? Holdt det en måned, før masken faldt, og den virkelige holdning til udvalgsarb­ejde, revisorfag­lighed, uddelegeri­ng og brede penselstrø­g ikke kunne skjules laengere? Var aerlighed det eneste, som samlivet ikke kunne holde til?

Apropos aerlighed. FSR og Lars Storr-Hansen burde måske have valgt pest: at sige tingene som de er. To måneder er så kort et aegteskab, at nogle vil påstå, at parterne ville stå sig ved at sige sandheden. Få det ud og komme videre. FSR er jo en udmaerket brancheorg­anisation, og Lars StorrHanse­n er jo en udmaerket branchefor­eningsdire­ktør.

De fungerede bare ikke sammen. Hvorfor? Svaret ville vaere til glaede og gavn for den naeste, der skal vaere direktør for FSR, og for den naeste brancheorg­anisation, der skal have Lars StorrHanse­n som leder.

kommentato­r og kommunikat­ionsrådgiv­er

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark