Jyllands-Posten

LIBERAL ALLIANCE AARHUS´ MAERKESAGE­R:

- Maria.dalhoff@jp.dk Kilde: Liberal Alliance Aarhus

»Alle kan ikke bo i byen, men der kan bo mange flere i Aarhus C, end der gør i dag.«

Det mener Liberal Alliances spidskandi­dat til kommunalva­lget den 16. november, Jakob Rixen.

JP Aarhus har bedt ham udpege den ene ting, som han isaer vil arbejde for at lave om på, hvis han – og partiet – får stemmer nok til mindst en plads i Aarhus Byråd. Jakob Rixen, som stiller op som spidskandi­dat for første gang til kommunalva­lget, er ikke i tvivl om, hvad han finder allervigti­gst: Fortaetnin­gen i midtbyen skal fortsaette, så flere får mulighed for at blive i byen efter endt studietid.

»Aarhus’ problem er, at der mangler ejerbolige­r. Derfor er det nødvendigt, at vi bygger opad. Det er et kardinalpu­nkt, at flere får mulighed for at eje deres bolig, når de er faerdige med at studere. Den største investerin­gsgevinst i Danmark ligger i mursten, og hvis vi ikke kan tilbyde det i ejerbolige­r i byen, så tror jeg, at mange flytter vaek til steder, hvor de kan købe en bolig,« uddyber Jakob Rixen, der mener, at mange gerne vil blive boende i den centrale del af byen.

»Mange af os er ikke faerdige med at vaere byboere, selv om vi måske får børn eller er faerdige med studierne. Derfor er det vaesentlig­t, at vi får set på, hvordan vi kan have plads til flere både inden for Ringgaden og inden for Ringvejen,« siger Jakob Rixen, som har sat JP Aarhus staevne på Vesterbro Torv.

Torvet kendetegne­r den udvikling, som Jakob Rixen gerne vil have mere af.

I tråd med politik

»Her har man i de senere år revet gamle bygninger ned og opført nye lejligheds­bygninger, som er med til at gøre området mere attraktivt. Samtidig bliver der plads til flere, og det er den vej, vi skal gå,« siger Jakob Rixen, som understreg­er, at tilgangen til øget fortaetnin­g tager udgangspun­kt

Vaeksten står og falder med erhvervskl­imaet, som skal prioritere­s højere.

Bureaukrat­i og papirnusse­ri draeber ethvert initiativ, hvorfor afbureaukr­atiseringe­n er forbundet med frigørelse­n af borgerne.

Kommuneska­tten i Aarhus bør forsøges nedsat ved hver budgetforh­andling, da den er markant højere end i vores nabokommun­er.

Aarhus bør tilskynde til rationelle energibesp­arelser og undgå kostbare omlaegning­er, som favorisere­r visse fossilfrie energiform­er.

MARIA DALHOFF

Aarhus bør vaere en frikommune uden jobcentre og med ensartede ydelser, som fokuserer på selvhjaelp og konkrete resultater.

Privatbili­smen skal imødekomme­s, og planer om drivmiddel­specifikke miljøzoner skal droppes.

Personligt tog det også mig mange år at vaenne mig til regnbuen oven på Aros. I dag synes jeg, at den er fantastisk flot og er et varemaerke for byen. JAKOB RIXEN, LIBERAL ALLIANCE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark