Jyllands-Posten

Byens Sushi havde uorden i pakningen

Madoplevel­sen med det bestilte fra Byens Sushi var egentlig udmaerket, men blev overskygge­t af aergrelsen over, at der ikke var styr på bestilling­en.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Maden stod klar på disken, da jeg ankom til Byens Sushi i Højbjerg en aften, hvor der helt sikkert var travlt i køkkenet, for sammen med min bestilling stod tre andre klar til afhentning.

Jeg greb den udleverede pose med tak og begav mig hjemad uden at gøre mig tanker om, hvorvidt jeg skulle have gennemgået bestilling­en for at sikre mig, at alt det bestilte var kommet med. Det burde ikke vaere tanker, man gør sig, når man henter en bestilling hos et etablissem­ent, der lever af at fremstille takeaway – travlt eller ej – men jeg skulle have tjekket efter, ville det vise sig.

Det var ellers begyndt fint, for at bestille mad hos Byens Sushi, der ud over afdelingen i Højbjerg også har til huse på Trøjborg og i Tage Hansens Gade, fortages nemt og intuitivt med billeder af det, man bestiller, så man ved, hvad der er i vente. Udmaerket.

Vi havde ladet os friste af Sushi Banus-menuen og tilføjet et par andre godbidder bl.a. i form af to stk. gunkan, der er en saerlig type nigiri formet som en lille skål, hvori ris og det øvrige fyld kan placeres. Denne type sushi giver i modsaetnin­g til den traditione­lle nigiri mulighed for at tilføje løst og eller blød fyld, der kraever en skålform. Gunkan betyder angiveligt krigsskib, og de to småbåde, med raeling af tyndtskrae­llet agurk og en last af henholdsvi­s lakse- og tuntartar, var fine små velsmagend­e hapsere til 30 og 35 kr. stykket – så decideret billigt er det lille krigsskib ikke.

Den sidste tilføjelse til Banus-menuen var en ekstra Tempura Ebi, der daekker over dybstegt paneret tigerreje. Ekstra, fordi menuen også indeholder en Tempura Ebi. Men uanset hvor meget i ledte i posen, var der kun den ene at finde. Ej, hvor aergerligt, taenkte vi.

Men det skulle blive mere aergerligt, for det naeste, vi ledte forgaeves efter, var den dybstegte og marinerede kylling (Karaage), der også er en del af menuen. Heller ikke den var at finde nogetsteds.

Og for at det ikke skal vaere løgn, måtte vi også skyde en hvid pind efter at smage de seks stk. rispapirst­ykker, der ellers skulle have indeholdt reje, salat, avocado, agurk og miso-aioli. Det lyder faktisk godt, og derfor var det pivtraels, at heller ikke den del af menuen var at finde. Det drejede sig immervaek om manglende mad for 169 kr., hvis man går efter priserne fra menukortet hos Byens Sushi.

Vi havde bestilt to gange Tempura Ebi, men måtte nøjes med en.

Når det er sagt, så fejlede resten af det, vi fik, ikke spor. Vi fik den simple nigiri, der altid giver et godt fingerpeg i retning af, både hvordan risene er kogt, og hvor gavmild sushikokke­n er, når han tildeler den rå fisk til toppen af hvert stykke.

I dette tilfaelde kunne kokken sin ris, der havde en udmaerket konsistens og en fin smag med et hint af både sødt og syrligt. Vi fik menuens lovede to stk. med laks og to stk. med tun.

I vegetarkat­egorien indeholdt menuen otte Greenvega, der er en kaburimaki med avocado lagvis på toppen og i midten agurk samt

Både Greenvega med avocado lagvis på toppen og nigiri var absolut godkendt.

en smule teriyaki. Det andet vegetarind­slag var stedets Spicy Vega, der er en urimakirul­le (otte stk.) med broccoli, avocado, kimchi-sesam og chilimayo. Igen var der tale om en ganske vellykket rulle, der klart kan anbefales vegetarer, eller hvis man har mod på noget andet end fisk og skaldyr.

Menuen bestod desuden af de mere traditione­lle urimaki-indslag som Crispy Ebi, California og Philadelph­ia samt den lidt mindre almindelig­e Toki, der i stedet for fisk indeholder stegt kylling i forening med avocado, yozu-sesam og chili mayo.

Det var såmaend en ganske udmaerket servering, både hvad angår smag og udseende, men det aendrer desvaerre ikke på, at det traekker ganske alvorligt ned, at der denne aften ikke var styr på pakningen.

Jeg forsøger at trøste mig med, at der måske var en anden takeawayaf­henter, der sad og frydede sig over en masse ekstra gratis mad, men den slags altruistis­ke tanker fylder jo ikke ens mave.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark