Jyllands-Posten

Tysk kvinde dømt for IS-drab på barn

30-årig tysk kvinde dømt 10 års faengsel for at tilslutte sig IS og medvirke til at lade femårig tørste ihjel.

-

En tysk domstol idømte mandag en tysk kvinde, som sluttede sig til Islamisk Stat i Irak, 10 års faengsel for at lade en femårig yazidi-»slavepige« dø af tørst i solen.

Domstolen fandt bl.a. den dømte skyldig i medlemskab af en terrororga­nisation i udlandet og i medvirken til drab og forbrydels­er mod menneskehe­den.

Den 30-årige Jennifer Wenisch og hendes mand fra Islamisk Stat skaffede sig ifølge anklageskr­iftet kontrol over en yazidikvin­de og et barn, som de holdt som »husslaver«, da de boede i Mosul i 2015. Det skete, da IS havde besat den irakiske storby.

Straffet for våd madras

»Efter pigen blev syg og gjorde sin madras våd, skal den anklagede kvinde og hendes mand have laenket hende ude i solen, hvor barnet led en frygtelig død af tørst i den ekstreme hede,« hed det i anklageskr­iftet.

»Den anklagede tillod sin mand at handle sådan og gjorde intet for at redde pigen,« hedder det.

Wenischs mand, Taha alJumailly, står også anklaget ved en separat retssag i Frankfurt.

Moren til den draebte pige, som kun er kendt i offentligh­eden under fornavnet Nora, har afgivet vidneudsag­n i München og i Frankfurt om det påståede drab på sin datter.

Dommen, som blev afsagt af retsforman­den ved en domstol i München, Reinhold Baier, er en af de første mod medlemmer af Islamisk Stat for bevaegelse­ns krigsforbr­ydelser mod yazidisamf­undet.

I august 2014 angreb den militante bevaegelse Islamisk Stat yazidierne og fordrev dem fra byen Sinjar. Maend blev slået ihjel, mens kvinder og børn blev bortført. Mange af dem blev udnyttet som sexslaver, der blev solgt igen og igen.

Ifølge tyske medier konvertere­de Wenisch til islam i 2013 og sluttede sig året efter til IS i Irak.

Retssagen mod Wenisch blev indledt i april 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark