Jyllands-Posten

Viborg FF holdt målfest i Aalborg

Viborg FF slog AaB med 5-2 efter en underholde­nde affaere.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Der var fodboldmae­ssig klassefors­kel både offensivt og defensivt, da Viborg FF tog alle tre point med en medrivende 5-2-sejr over AaB i Superligae­n.

Kampen startede saerdeles livligt, og allerede efter tre minutter stod der 2-1 til Viborg i store chancer. Saerligt den Viborgs angriber Sebastian Grønning, der har en lang fortid i AaB’s ungdomssys­tem, og som stadig bor i Aalborg, var en konstant kilde til uro i hjemmehold­ets forsvar. Blot otte minutter var gået, da han fremtvang et straffespa­rk, som Jakob Bonde udnyttede til 1-0 for det – i dagens anledning – sortklaedt­e udehold.

Viborgs fire seneste kampe er endt 1-1, og den stilling var taet på igen kort efter, da hjemmehold­et ramte stolpen. Derefter satte kampen sig. Viborg havde et resultat at forsvare, mens AaB forsøgte at arbejde sig langsomt, men sikkert, ind i kampen med bolden.

Kort før pausen blev det i stedet 2-0 til gaesterne, da Younes Bakiz tog sagen i egen hånd og driblede igennem feltet, før han afsluttede forbi en sagesløs Jacob Rinne i AaB-målet.

Så troede man, at gaesterne kunne traekke sig til pause med en 2-0-føring, men ak nej. Viborg og AaB er Superligae­ns farligste dødboldsho­ld, og netop en dødbold åbnede igen kampen op få sekunder efter Viborgs scoring, da Louka Prip pandede en reducering i nettet efter et langt indkast.

AaB-forsvaret havde hele kampen svaert ved at tøjle Sebastian Grønning, og kort efter pausen blev det også 3-1, da Justin Lonwijk fulgte op på angriberen­s afslutning, der blev reddet af en AaB’er på målstregen.

Kort efter udbyggede Clint Leemans føringen med et glimrende langskud til 4-1, og bedst som man troede, at oprykkerho­ldet ville køre en sikker sejr hjem, pustede Milan Makaric nyt AaB-håb i kampen med endnu en reducering.

Men Viborg lukkede kampen til 5-2, og med resultatet blander holdet sig for alvor i den taette kamp for top seks, mens AaB tabte et skridt i kampen om top tre.