Jyllands-Posten

For Nanna Højlund har faellesska­ber vaeret den røde tråd

Nanna Højlund har i 30 år vaeret på valg i fagbevaege­lsen og dermed fået medlemmern­es opbakning.

- TEA KROGH SØRENSEN tea.krogh@jp.dk

Faellesska­ber er den røde tråd i Nanna Højlunds arbejdsliv.

Gennem hele sit lange virke i fagbevaege­lsen har hun arbejdet med og vaeret optaget af faellesska­ber, som kan skabe gode rammer for menneskers liv.

I snart 30 år har hun vaeret valgt i fagbevaege­lsen, først som tillidsrep­raesentant og faellestil­lidsreprae­sentant, siden i forbundsle­delsen i hhv. Paedagogis­k Medhjaelpe­r Forbund og senere i

FOA. Og nu er det i Fagbevaege­lsens Hovedorgan­isation, at hun med medlemmern­es stemme i ryggen repraesent­erer de mange organisati­oner og arbejder for medlemmers løn, arbejdsfor­hold og ikke mindst uddannelse.

For isaer uddannelse­sområdet har Nanna Højlunds fokus. For hende findes der ikke meget, som er mere meningsful­dt end at skabe rammerne for, at unge kommer godt afsted i livet med muligheder for at blive til nogen og noget. Og for at både unge og voksne kan gå gennem livet som virksomme og nysgerrige borgere.

Den mission er ifølge hende også kodeordet for hendes arbejde som bestyrelse­sformand for SOSU H, der er Danmarks største social- og sundhedssk­ole, som uddanner velfaerdsm­edarbejder­e, der skal gøre en forskel for borgere, som har brug for hjaelp og støtte.

Også som forkvinde for Kvinderåde­t er Nanna Højlund optaget af staerke faellesska­ber, som kan bruges til at skabe frihed og forandring. Hun er med egne ord stolt af at vaere feminist og arbejder for, at de strukturer, som skaber ulighed og ufrihed, skal nedbrydes.

Gennem flere år har hun via Kvinderåde­t vaeret en del af den delegation, som har repraesent­eret Danmark ved FN’s Kvindekomm­issions samling, og har på første hånd oplevet, hvordan Danmark kan spille en vigtig rolle i forhold til kvinder og pigers ligestilli­ng globalt.

For de skridt, vi tager i Danmark, kan vaere med til at praege verden i en mere ligestille­t og retfaerdig retning.

I sin fritid nyder Nanna Højlund at vaere sammen med sin familie, sine børn og sine børnebørn. Og så har hun gennem hele sit liv interesser­et sig for kultur og saerligt billedkuns­t, som hun som datter af en kunstmaler fik med i dåbsgave.

Nanna Højlund, naestforma­nd, formand, forkvinde, Søborg

 ?? ?? Nanna Højlund har hele sit arbejdsliv arbejdet med faellesska­ber, som kan skabe gode rammer for menneskers liv. Arkivfoto
Nanna Højlund har hele sit arbejdsliv arbejdet med faellesska­ber, som kan skabe gode rammer for menneskers liv. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark