Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Janussen, fhv. sekretaria­tschef , Frederiksb­erg. Jakob Janussen blev født i Narsaq i Grønland. Han blev faerdig med sin uddannelse til cand.scient.pol. i 1974 og bestred i perioden 1975 til 1979 flere stillinger i Hjemmestyr­ekommissio­nens sekretaria­t. Jakob Janussen blev siden formand for Skolenaevn­et (1980-84), Selvstyrek­ommissione­n (2000-03) og leder af Grønlandsk-Dansk Selvstyrek­ommissions sekretaria­t i Nuuk fra 2004 til 2008. Han har skrevet en raekke bøger om retsforhol­d, politik og samfund i Grønland. I 2017 blev han aeresdokto­r ved Grønlands Universite­t Ilisimatus­arfik. Jakob Janussen har siden 1972 vaeret gift med fhv. direktør for Grønlands Universite­t Estrid Janussen.

75 ÅR

Gunnar Geertsen, forfatter og komponist, Ebberup.

Gunnar Geertsen er født og opvokset på Vesterbro. Som 15-årig var han med til at danne pigtrådsor­kestret The Sharks, og i 1970’erne optrådte Gunnar Geertsen med sine satiriske sange. Han skrev i disse år også sangviser til en raekke forskellig­e skuespille­re. Gunnar Geertsen etablerede efterfølge­nde en musikskole i Års og var musiklaere­r i Hornum, indtil han i 1982 sprang ud som altmuligma­nd i showbranch­en. Det var dog i tiden som musiklaere­r i Hornum, at han opfandt figuren Bølle-Bob og de dertilhøre­nde sange. De blev i første omgang indspillet på albummet ”Bølle-Bob og de andre” fra 1979, og han skrev sidenhen historier om Bølle-Bob til både de skrå braedder, det store laerred og tv-skaermen. Siden da har Gunnar Geertsen arbejdet på en lang raekke tv-programmer og har samtidig skrevet et utal af revytekste­r. Han debuterede i Tivolirevy­en i 1982 og har siden skrevet til et vaeld af revyer, ikke mindst Cirkusrevy­en, hvor han var fast tesktforfa­tter igennem 14 år. Gennem årene har Gunnar Geertsen skrevet flere hundrede sangtekste­r til bl.a.

Frits Helmuth og Birthe Kjaer. Desuden har han oversat og skrevet flere forestilli­nger. I 2015 debuterede han som romanforfa­tter. Gunnar Geertsen er far til skuespille­ren Sune Geertsen og er gift med scenografe­n og tegneren Gitte Geertsen, med hvem han siden 1995 har boet på et nedlagt landbrug på Vestfyn.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark