Jyllands-Posten

Larsensels­kab satser på møbelstoff­er

Actona Group, der ejes af familiekon­cernen Lars Larsen Group, opkøber dansk selskab i ny satsning.

- CHRISTIAN BIGUM christian.bigum@jp.dk

Lars Larsen Group styrker nu sin position inden for møbelpolst­ring med et nyt opkøb. Møbelselsk­abet Actona Group – der er en del af Lars Larsen Group – opkøber danske Theca og forventer milliardom­saetning i en ny møbelpolst­erdivision.

Det fremgår af en pressemedd­elelse.

»Opkøbet af Theca er det første i en raekke af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovation­s- og produktion­skompetenc­e samt skalere vores kapacitet betragteli­gt. Vi satser aktivt på at styrke os inden for polstermar­kedet,« siger adm. direktør for Actona Group Jimmi Mortensen i pressemedd­elelsen.

Med opkøbet af Theca satser Actona Group stort på en polster-division, hvori selskabet forventer en milliardom­saetning.

Det sker som led i en vaekststra­tegi, hvori Actona Group saetter mål for koncernens udvikling frem mod 2025. Her forventes en omsaetning på 4 mia. kr. og en bundlinje på 500 mio. kr., hvilket er cirka en fordobling, sammenlign­et med nu.

Actona Group har endnu ikke leveret et regnskab for det forskudte regnskabså­r 2020/21, men det har for nylig offentligg­jort nøgletal, der viser en stor vaekst i omsaetning­en på 30 pct. til 2,43 mia. kr. og en vaekst i årsresulta­tet på 60 pct. til 268 mio. kr.

Actona Group står til at overtage det fulde ejerskab af Theca, som førhen var ejet ligeligt mellem grundlaegg­eren Claus Svenningse­n, Dansk Ejerkapita­l og LTP Group.

Claus Svenningse­n fortsaette­r dog som leder for den nye polster-division:

»Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads, og for at stå i spidsen for den samlede polster-division.«

Aftalen skal først godkendes af konkurrenc­emyndighed­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark