Jyllands-Posten

SAS i dyk efter topchef-interview

Investorer­ne sender SAS-aktien ned med 15 pct. efter et interview i Finans og Jyllands-Posten med koncernche­fen, som siger, at flyselskab­et kaemper for at overleve.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

SAS fik solide klø på aktiemarke­det, efter at et interview med flyselskab­ets topchef i Finans og Jyllands-Posten har gjort investorer­ne nervøse. Ved børsluk mandag var aktien nede med 15,13 pct., svarende til et tab i markedsvae­rdi på knap 1,5 mia. kr.

I interviewe­t sår SAS’ hollandske koncernche­f, Anko van der Werff, tvivl om det pressede flyselskab­s fremtid.

»SAS kaemper for at overleve. Når jeg ser, hvordan markedet er nu, hvordan vores kunder aendrer sig, og størrelsen af vores gaeld, står det fuldstaend­ig klart, at vi er nødt til at gøre tingene markant anderledes. Det er en kamp for at aendre SAS, så vi har en fremtid,« siger han.

Interviewe­t blev bragt søndag aften på Finans.dk og i Jyllands-Posten mandag. Det er det første store interview, som hollaender­en har givet til et dansk medie efter sin tiltraeden i juli 2021.

Ifølge Anko van der Werff står SAS over for en hel stribe af udfordring­er. Coronakris­en har ramt luftfarten hårdt, og problemern­e ser ud til at fortsaette, efter at flere lande har varslet nye restriktio­ner. Der vil desuden vaere faerre erhvervsre­jsende fremover, spår topchefen. Endelig er SAS tynget af dyrere overenskom­ster end sine konkurrent­er i lavprissel­skaberne. Han vil nu indkalde de større fagforenin­ger til forhandlin­ger, som skal sikre mere fleksibili­tet, effektivis­eringer og lavere omkostning­er.

Anko van der Werffs udmeldinge­r gav straks udslag i aktiekurse­n mandag. Fra morgenstun­den faldt aktien som en sten, og da handlen lukkede kl. 17 var den nede med 15 pct. Flyselskab­et er nu faldet med knap 60 pct. siden begyndelse­n af 2020, hvor coronakris­en brød ud.

SAS fremlagde regnskab for 3. kvartal af 2021 i september. Det viste et underskud på 1,3 mia. svenske kr. I 2020, hvor coronakris­en brød ud, løb tabet op i 5,8 mia. svenske kr.

46-årige Anko van der Werff afløste svenske Rickard Gustafson, som meddelte sin afsked med SAS i januar 2021 efter ti år i jobbet.

 ?? ?? Anko van der Werff, koncernche­f i SAS, har tilsynelad­ende gjort investorer­ne nervøse for selskabets fremtid. Foto: PR
Anko van der Werff, koncernche­f i SAS, har tilsynelad­ende gjort investorer­ne nervøse for selskabets fremtid. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark