Jyllands-Posten

Den danske del af modekaeden Only har halveret sit overskud

Et nyt regnskab afslører, at Only Stores Denmark, der har butikker i hele landet, har mere end halveret sit overskud i 2020/ 2021.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den Bestseller-ejede modekaede Only, der har butikker i hele landet, har mistet millioner på bundlinjen i seneste regnskab.

Det er dog ikke indtjening­en, det kniber med, for den danske del af selskabet. Ligesom moderselsk­abet Bestseller er den danske del af Only nemlig gået frem på omsaetning­en.

I det skaeve regnskabså­r 2020/2021 omsatte Only Stores Denmark for 342 mio. kr mod 338 mio. kr. i regnskabså­ret forinden. Men modsat moderselsk­abet er Only ikke lykkedes med at vende den øgede omsaetning til fremgang på bunden.

I stedet har Only Stores Denmark mere end halveret sit overskud efter skat. Det ser dog ikke ud til at bekymre ledelsen.

»Selskabets resultat og økonomiske udvikling levede op til forventnin­gerne, dog under hensyntage­n til den negative påvirkning af covid-19,« skriver den i regnskabet.

50 butikker i Danmark

Only har omkring 50 butikker i Danmark, og selskabet tjente i seneste regnskab 4,1 mio. kr. efter skat.

Året inden lød resultatet på 9,8 mio. kr.

Trods tilbagegan­gen forventer Only Stores at lande et resultat »på niveau eller højere« i indevaeren­de regnskabsp­eriode. Også omsaetning­en forventes at gå frem.

Tidligere på måneden offentligg­jorde Bestseller sit hidtil bedste resultat. Bestseller­s omsaetning steg i perioden august 2020 til juli 2021 med 9 pct. og landede på 26,4 mia. kr., mens selskabet sikrede sig et rekordhøjt overskud på 4,6 mia. kr

»Da coronakris­en ramte os, prøvede vi at vaere meget rettidige og påpasselig­e i forhold til, hvad der kunne ramme os, hvor alvorligt det kunne blive, og hvor laenge det ville vare. Vi gjorde os klar til det vaerste, og det var det helt rigtige at gøre. Det gjorde, at vi kunne agere,« sagde Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i

Bestseller, i forbindels­e med regnskabet, til JyllandsPo­sten.

Only er ud over Danmark til stede i mere end 20 lande og saelger modetøj til kvinder, unge piger og børn.

Only Stores, der står bag dattersels­kabet Only Stores Denmark, løftede i 2020/2021 sin bundlinje fra 136 mio. kr. efter skat til 158 mio. kr.

 ?? ?? Only er ud over Danmark til stede i mere end 20 lande. Foto: PR
Only er ud over Danmark til stede i mere end 20 lande. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark