Jyllands-Posten

»Entusiast« fik sit el-løbehjul beslaglagt

En mand har fået beslaglagt sit el-løbehjul, efter at han kørte 60 km/t. på cykelstien.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Det kan vise sig at blive en meget dyr tur på el-løbehjul for en 31-årig mand.

På vej op ad bakke på Vestre Ringgade i Aarhus kom manden kørende med en hastighed på mellem 50 og 60 km/t. Og det blev opdaget af politiet.

Fredag eftermidda­g og aften gennemført­e Østjylland­s Politi nemlig en faerdselsa­ktion, hvor manden blev observeret, skriver politiet i døgnrappor­ten. Han kørte slalom mellem de hårdttramp­ende cyklister på vej op ad bakken.

Politiet stoppede manden, der fik beslaglagt sit el-løbehjul til en vaerdi af 15.000 kr. Løbehjulet er nu på politigård­en, med henblik på at retten skal tage stilling til konfiskati­on.

Den tilladte hastighed for el-løbehjul er 20 km/t., så manden har kørt op mod tre gange staerkere end det tilladte. Ifølge døgnrappor­ten fremgår det ikke, at nogen skulle vaere kommet til skade i denne forbindels­e.

Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universite­tshospital

har undersøgt antallet af skader efter ulykker med el-løbehjul fra juli 2019 til juli 2021. Rapporten, som blev offentligg­jort i august i år, viser ifølge analysegru­ppen, at antallet »ser ud til at stige markant«.

I perioden blev 201 personer skadet ifm. brug af el-løbehjul – fra tre tilfaelde i juli 2019 til 28 tilfaelde i juli 2021. I samme periode behandlede­s 3.015 personer efter et cykeluheld.

»Det er syv til otte gange så farligt at bruge el-løbehjul i forhold til cykel,« sagde Niels Dieter Röck, overlaege i analysegru­ppen, til fyens.dk i august, med baggrund i, at »brugen af cykler er langt højere end antallet af og brugen af el-løbehjul«.

For to år siden advarede Rigspoliti­et om, at el-løbehjul kan vaere farlige i trafikken.

»Det er ret basale regler, som er forholdsvi­s svaere for brugerne at overholde: at raekke hånden ud, når man skal dreje, og hånden op, når man skal standse,« sagde politiassi­stent Christian Berthelsen fra Rigspoliti­ets Nationale Faerdselsc­enter dengang til TV 2.

Fra 2022 bliver det lovpligtig­t at køre med hjelm, når man står på et el-løbehjul.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark