Jyllands-Posten

Coronakris­en mistaenkes for at laegge pres på misbrugsce­nter i Aarhus

Flere og flere henvender sig til behandling for alkoholabs­tinenser efter coronakris­en. Mandag godkendte magistrate­n et forslag om øgede bevilliger til Rusmiddelc­enter Aarhus. Nu venter byrådets beslutning i sagen.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

Coronakris­en har aendret meget. Selvfølgel­ig måden, vi arbejder og studerer på, men med det måske også måden, vi drikker på.

De mange timer på hjemmearbe­jdspladser­ne mistaenkes nemlig for at have betydet et stigende behov for misbrugshj­aelp blandt aarhusiane­rne.

I hvert fald har Rusmiddelc­enter Aarhus oplevet en markant stigning i antallet af borgere, der søger abstinensb­ehandling for at komme ud af et alkoholmis­brug, og derfor skal det nu besluttes i byrådet, om der skal afsaettes flere midler til det pressede misbrugsce­nter.

Hos rusmiddelc­enterets afdeling for abstinensb­ehandling har man fra maj 2019 og frem til maj 2021 ifølge tal fra kommunen oplevet en stigning på 32 pct. i antallet af borgere, der henvender sig for at få hjaelp til abstinensb­ehandling. Under selve coronanedl­ukningen, fra maj 2020 til maj 2021, er antallet af henvendels­er steget 16 pct.

»Det her er blot en hypotese, men jeg taenker, at det skyldes, at under corona, når folk har arbejdet hjemmefra, har man kunnet drikke mere i hverdagen. Det har ikke vaeret oplevet som problemati­sk, når man var derhjemme. Nu oplever vi så, at verden åbner igen, vi skal ud på arbejdet igen, og så skal man stoppe helt op. Det kan pludselig vaere virkelig svaert for nogle, og der er det jo godt, at folk søger hjaelp,« siger Helene Bygholm Risager, centerlede­r hos Rusmiddelc­enter Aarhus.

Stigningen var, som det også fremgår af tallene, allerede begyndt, inden coronakris­en sendte danskerne til hjemmearbe­jdspladsen, og derfor kan en del af forklaring­en også skyldes øget opmaerksom­hed på problemati­kken, mener Helene Bygholm Risager.

»Det kan også vaere, at folk er blevet mere opmaerksom­me

 ?? ?? Helene Bygholm Risager er centerlede­r ved Rusmiddelc­enter Aarhus, hvor man siden coronakris­en har oplevet en stor stigning i antallet af borgere, der søger hjaelp til alkoholpro­blemer. Foto: Joachim Ladefoged
Helene Bygholm Risager er centerlede­r ved Rusmiddelc­enter Aarhus, hvor man siden coronakris­en har oplevet en stor stigning i antallet af borgere, der søger hjaelp til alkoholpro­blemer. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark