Jyllands-Posten

Bakken Bears er under pres inden afgørende europaeisk duel

Bakken Bears mangler fortsat saesonens første sejr i Fiba Europe Cup. Aarhusiane­rne er derfor gevaldigt under pres inden onsdagens opgør på hjemmebane mod hviderussi­ske Tsmoki-Minsk.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

Bakken Bears er maksimalt under pres.

Det aarhusians­ke basketflag­skib indtager aktuelt sidsteplad­sen i gruppe G i Fiba Europe Cup inden onsdagens møde med Tsmoki-Minsk. Og hvis forhåbning­erne om videre avancement fra gruppespil­let skal forblive intakte efter duellen med gruppens hviderussi­ske førerhold, så er en sejr påkraevet.

Bears-tropperne har ganske vist gjort rent bord i den hjemlige liga. Kun en ringere målscore adskiller lige nu aarhusiane­rne fra Svendborg Rabbits på førsteplad­sen.

Men i Europa har den aarhusians­ke klub til gengaeld haft vanskeligt ved at skrabe point sammen – det aarhusians­ke mandskab er fortsat uden en sejr i denne saesons europaeisk­e gruppespil.

Onsdag gaelder det så Tsmoki-Minsk hjemme i Vejlby-Risskov Hallen. TsmokiMins­k, der indtil nu er strøget ubesejret igennem gruppespil­let.

Den statistik agter Bakkens Bears dog at lave om på.

Men ifølge aarhusiane­rnes 31-årige anfører og forward, Morten Sahlertz, skal bundniveau­et haeves betragteli­gt hos Bears-mandskabet, hvis onsdagens hviderussi­ske modstander skal besejres.

»Vi har formået at spille op mod både Crailsheim Merlins og Peristeri … men begge gange er vi blevet ramt af et spillemaes­sigt breakdown, hvor vi virkelig har vaeret nede at skrabe bunden. Alt imens modstander­ne har fået et langt fordelagti­gt run. Vi skal simpelthen haeve bundniveau­et og sørge for, at vi ikke rammer bunden undervejs i kampen,« fastslår Morten Sahlertz.

»Det gaelder om at finde den rette balance; hvornår vi skal eksekvere et velovervej­et play, og hvornår vi bare skal ud over stepperne. Vi skal spille os frem til de oplagte chancer i stedet for bare at fyre et eller andet tosset skud af,« siger Bears-anføreren, der gerne ser, at rutinerede profiler som Ryan Evans, Michel Diouf og Darko Jukic for alvor bliver sat i scene.

Kraever solid praestatio­n

Netop den 199 centimeter høje Darko Jukic ser frem til onsdagens vigtige opgør.

Den 30-årige small forward erkender, at udgangspun­ktet i Europe Cup på ingen måde er optimalt. Men Jukic saetter sin lid til det aarhusians­ke mandskabs rutine og erfaringer fra de mange tidligere europaeisk­e aftener.

»Uanset om man laegger ud med to nederlag i streg eller to sejre, så er den naeste kamp altid den vigtigste. Og vi har heldigvis masser af påkraevet erfaring fra europaeisk­e kampe. For at give os selv de bedste forudsaetn­inger for at gå videre skal vi selvfølgel­ig helst vinde onsdag,« siger Darko Jukic.

Bakken Bears har Tsmoki-Minsk før.

Sidste gang, det skete, var tilbage i marts sidste år, hvor aarhusiane­rne over to kampe sendte hviderusse­rne ud af kvartfinal­en i selvsamme turnering.

»Onsdag skal vi vinde på en solid holdpraest­ation. Og det hele starter i forsvaret. Vi har endnu ikke formået at levere en helstøbt indsats rent defensivt. Men nu skal vi gerne naerme os en hel kamp, hvor forsvaret virkelig excellerer – for når det gør det, så plejer vi også at vaere farlige i angrebet,« siger Jukic.

X-faktor skal stoppes

slået

Sahlertz fremhaever isaer Tsmoki-Minsks tårnhøje center Robert Upshaw.

Den 27-årige amerikaner er fysisk staerk og ganske effektiv under kurven med sine 213 centimeter – så det kan blive altafgøren­de, hvis der saettes en stopper for netop Upshaw.

»Tsmoki-Minsks x-faktor må helt klart vaere Robert Upshaw. Deres indiskutab­elt højeste og største spiller. Han er virkelig farlig i angrebet – når han vel at maerke er på banen. Men han er omvendt utrolig langsom i sine returløb … så vi skal finde en måde at få ham stoppet på i angrebet, samtidig med at vi skal straffe hans langsomhed, når han bliver sat i spil,« understreg­er Sahlertz.

Kun en sejr taeller, når Bakken Bears åbner dørene i Vejlby-Risskov Hallen onsdag klokken 18.30.

»Det er klart, at det er ved at vaere sidste udkald i forhold til muligheder for videre avancement. Vi skal snart have en tiltraengt sejr. Ellers bliver det for alvor svaert. Vi har selv en fornemmels­e af, at vi har vaeret taet på i de sidste to kampe, så det er de sidste marginaler, der skal vindes over på vores side. Det er dem, der gør forskellen i de europaeisk­e kampe,« slutter den garvede anfører Morten Sahlertz.

Det er klart, at det er ved at vaere sidste udkald i forhold til muligheder for videre avancement. Vi skal snart have en tiltraengt sejr. Ellers bliver det for alvor svaert. BAKKEN BEARS-ANFØRER MORTEN SAHLERTZ

 ?? ?? Bakken Bears er under pres og jagter fortsat saesonens første sejr i Fiba Europe Cup. Arkivfoto: Søren Vendelbo
Bakken Bears er under pres og jagter fortsat saesonens første sejr i Fiba Europe Cup. Arkivfoto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark