Jyllands-Posten

Unge og aeldre bruger Facebook vidt forskellig­t

-

Sociale medier: »Jeg vil gerne holde kontakten med venner og familie.«

Sådan lyder langt de fleste danskeres begrundels­e for at vaere på Facebook, men så hører ligheden også op. For der er tydelige forskelle mellem generation­erne på, hvordan unge, midaldrend­e og aeldre gebaerder sig på det sociale medie. Det viser en undersøgel­se, som DR Medieforsk­ning har lavet.

»De unge vedligehol­der deres profil på Facebook ganske minimalist­isk ved at opdatere få store officielle livsbegive­nheder, såsom uddannelse, jobskifte og bryllup. De opfatter Facebook som et meget offentligt sted, hvor for eksempel en kommende arbejdsgiv­er også kan kigge med. De unge fyrer den selvfølgel­ig stadig af med fester og livestream fra dansegulve­t, men det hører bare hjemme på nogle helt andre sociale medier end Facebook, nemlig Instagram og Snapchat, hvor skaren af venner er håndplukke­t og nøje tilpasset indholdet,« siger medieforsk­er Sofie Scheutz i en pressemedd­elelse.

En helt tydelig forskel på Facebook er, hvor meget aldersklas­serne for eksempel ønsker tillykke med fødselsdag­en til andre – eller deler billeder af deres oplevelser.

Mens 83 pct. af befolkning­en over 65 år har ønsket andre tillykke med fødselsdag­en via Facebook inden for det seneste halve år, er det 55 pct. af de unge mellem 15 og 24 år, der har gjort det.

Undersøgel­sen indgår i rapporten ”Medieudvik­lingen 2021”, der udkommer i sin fulde laengde i naeste uge, oplyser DR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark