Jyllands-Posten

Glem egoismen og hjaelp dem, som I normalt elsker at banke

Corona presser Team Esbjerg i en grad, der kan koste dansk håndbold den første Champions Leaguetite­l siden 2010. Derfor bør alle involvered­e udvise fleksibili­tet i forhold til vestjydern­e i de kommende måneder.

-

Pressemedd­elelser fra danske håndboldkl­ubber er ikke altid lige sindsopriv­ende.

I den tilspidsed­e jagt på opmaerksom­hed kan selv de mindste nyheder blive pumpet op til noget ekstraordi­naert, men forleden fangede et par skrivelser fra Team Esbjerg nu alligevel min opmaerksom­hed – og fik mig til at traekke lidt på smilebånde­t.

Som saedvanlig udsendte esbjergens­erne en optakt til den kommende kamp i kvindeliga­en, men måtte så seks minutter senere komme med en rettelse – mødet med Holstebro Håndbold skulle ikke som først anført afvikles onsdag den 17. november 2022, men derimod onsdag den 19. januar 2022.

Den pudsige forskydnin­g på 10 måneder blev ikke forklaret, men fejlen er let at tilgive, for siden nytår er Team Esbjerg endt i et regulaert kalenderma­reridt på grund af coronatilf­aelde hos egne spillere og modstander­e.

Umiddelbar­t lyder regningen på tre udsatte kampe ikke af meget, men konsekvens­erne er voldsomme, da holdet i forvejen var spaendt hårdt for med kampe både i den hjemlige liga og i Champions League.

Så grel er situatione­n faktisk, at alle involvered­e i dansk håndbold – forbund, modstander­e og samarbejds­partnere – set fra sidelinjen bør straekke sig så langt som muligt for at udvise forståelse og fleksibili­tet i de kommende måneder – ikke blot af hensyn til Team Esbjerg.

Vestjydern­e har nemlig ikke tabt siden september og kandiderer dermed staerkt til at vinde Champions League som det første danske hold siden Viborg i 2010 – og sådan en bedrift vil ikke blot vaere Team Esbjergs succes.

Triumfen vil også vaere et scoop for dansk kvindehånd­bold som helhed i forhold til øget interesse fra sponsorer og tilskuere, og det vil vaere et kaempe selvmål, hvis vejen dertil bliver umuliggjor­t af intern splittelse eller ubegrundet vrangvilli­ghed.

Konkurrent­erne har naturligvi­s deres egen virkelighe­d og egen forretning at taenke på, men de bør taenke sig godt om og taenke på helheden, før de afviser en eventuel henvendels­e fra Team Esbjerg om en kampflytni­ng i den kommende periode.

For at finde plads til de tre opgør har Team Esbjerg måttet rykke rundt på andre. Puslespill­et er faldet nogenlunde heldigt ud, men efter snart to år i pandemiens skygge er alle desvaerre klar over, at der sagtens kan vente yderligere forskraekk­elser og yderligere lappeløsni­nger.

Helt igennem skidt, når mandskabet allerede nu er tvunget til eksempelvi­s at spille fire kampe på otte dage i perioden fra den 29. januar til den 5. februar. Laeg dertil, at 12 af 15 spillere fra førstehold­struppen risikerer at vaere fysisk maerkede efter at have vaeret ramt af corona.

Til onsdagens kamp måtte cheftraene­r Jesper Jensen se helt bort fra nogle profiler og nøje dosere spilletide­n for andre, men som forventet kunne bundproppe­n fra Holstebro alligevel ikke følge helt med og blev besejret med 34-31.

Første forhindrin­g blev dermed passeret som håbet, men man stirrer stadig ind i en periode med mange ubekendte.

Aldrig sjovt, men i dette tilfaelde er timingen altså helt ualmindeli­gt dårlig, når nu de sportslige perspektiv­er er så gyldne.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark