Jyllands-Posten

Det er tid til Danmarks befrielse fra corona

-

Jeg drømmer om, at vi kan blive befriet fra corona, som Danmark blev befriet fra Tyskland i 1945. Om aftenen den 4. maj 1945 mødte mine oldeforael­dre hinanden i frihedsrus­en omkring springvand­et på Staenderto­rvet i Roskilde. Alle var stormet på gaden, da meldingen om Danmarks befrielse tikkede ind. Luften må have vaeret fuld af kaerlighed. Slutningen på krigen har uden tvivl vaeret en uovervinde­lig glaedesføl­else.

Alle restriktio­ner burde ophaeves nu. Flere og flere epidemiolo­ger er kommet med genåbnings­anbefaling­er. Og Dansk Industri kalder på en udvidet genåbning af samfundet. Den danske befolkning ser coronakris­en som mindre og mindre akut på trods af stigende smittetal ifølge Hope-projektet, der undersøger sammenhaen­gen mellem myndighede­rnes udmeldinge­r, mediernes dagsorden og befolkning­ens adfaerd.

Nu er det tid til, at Danmark igen bliver befriet. Ungdommen har sukket efter at samles i frihedsrus på byernes torve og pladser i snart to år.

Jeg håber, at statsminis­teren vil lytte til de eksperter, der kalder på en fuld genåbning til gavn for både økonomien samt alle de danskere, der mistrives og oplever ensomhed under nedlukning­er – saerligt os unge. Og jeg håber, at statsminis­teren vil lytte til sin spanske statsminis­terkollega, der ønsker at håndtere corona som influenza.

Ungdommen sukker efter befrielses­dagen fra coronakris­en. Vi kan lugte friheden i luften. Lad os gøre vores bedste- og oldeforael­dre kunsten efter og mødes til fejring og dans og til forelskels­e i viden om, at denne krise nu har nået sin ende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark