Jyllands-Posten

Dyrt prissatte aktier fik comeback

-

Der var comeback-stemning på det danske aktiemarke­d onsdag, hvor eliteindek­set i løbet af dagen vendte rundt efter en skidt start på dagen.

Trukket op af selskaber som Chr. Hansen, Netcompany og Pandora i toppen endte det samlede C25-indeks med at stige 0,76 pct. til 1.809,10.

I modsatte ende var det kun Danske Bank og Jyske Bank, der sammen med sidste års højdesprin­ger A.P. Møller-Maersk bakkede i onsdagens handel.

»Vi har vaeret praeget af rentestign­inger i nogen tid, og renterne i USA er vendt lidt rundt i løbet af onsdagen. Så der er sket lidt der, men der var nok også lidt comeback henover dagen,« siger Martin Munk, seniorakti­erådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Ved åbning faldt indekset 0,9 pct., men i løbet af formiddage­n begyndte flere købere at strømme til markedet, lyder det fra Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank.

»Fra morgenstun­den blev markedet ramt af en kombinatio­n af det dyrere aktiemarke­d og så en enorm usikkerhed omkring de pengepolit­iske stramninge­r. Det er det, der har gjort aktieinves­torerne nervøse siden starten på året,« siger han.

Frygten for en hurtigere end ventet stramning af pengepolit­ikken har sendt den tiårige amerikansk­e rente op i det højeste niveau siden 2019, og det har på det seneste gjort ondt på aktiemarke­derne - saerligt de dyrt prissatte aktier.

Men henover dagen dalede den tiårige amerikansk­e rente imidlertid med 5 basispoint til 1,85 pct.

Pandora på solsiden

Naeste traek kommer fra direktører­ne i den amerikansk­e centralban­k, der aktuelt er i stilleperi­ode forud for naeste uges rentemøde, og derfor kan markedet fortsat vaere praeget af usikkerhed. Blandt de mest stigende aktier i C25-indekset solede Pandora sig onsdag, hvor aktien steg 3,3 pct. til 786,80 kr. Det kan tilskrives en kombinatio­n en aendret anbefaling og en generel positiv stemning over for detail.

Pandora fik haevet sin anbefaling til hold fra saelg af Handelsban­ken, der gentager kursmålet på 840 kr.

Også ALK-Abelló fik uden for eliteindek­set løftet sin anbefaling til køb fra hold af både Danske Bank og DNB. Danske Bank løftede sin anbefaling af ALK-Abelló til køb fra hold og holder fast i et kursmål på 3.600 kr., mens DNB reducerer sit kursmål til 3.500 kr. fra 3.675 kr. ALK-aktien steg 2,3 pct. til 2.908 kr.

Chr. Hansen i top

Helt i toppen endte Chr. Hansen, der ifølge Martin Munk fortsat nyder godt af positive meldinger fra den seneste tid.

Ingrediens­producente­n overrasked­e i sidste uge positivt med sit regnskab for 1. kvartal og fik tirsdag løftet anbefaling­en til neutral fra undervaegt hos JPMorgan. Aktien steg onsdag 5,2 pct. til 551,80 kr.

I bunden af indekset endte A.P.

Møller-Maersk, der blandt andet fik selskab af Jyske Bank og Danske Bank, som alle ellers har vaeret inde i en god stime.

Svenske SEB har løftet sit kursmål for aktien i Danske Bank til 148 kr. fra 134 kr., og gentaget den positive anbefaling køb.

Danske Bank-aktien faldt 0,2 pct. til 128,80 kr., mens Jyske Bank dykkede 2,1 pct. til 395,60 kr.

Maersk B-aktien tabte 2,7 pct. til 22.320 kr.

»Det lugter lidt af, at man flytter rundt på brikkerne. Maersk har klaret det super godt, og det har bankerne også, så der bliver taget noget hjem fra den type aktier og smidt over i det, der har fået nogle klø,« siger Martin Munk.

Orphazyme opjustered­e forventnin­gerne til 2021, efter at bioteksels­kabet har braendt faerre penge af over den sidste del af året, end det oprindelig­t var forventet.

Driftsunde­rskuddet ventes nu at blive 630-640 mio. kr. mod den tidligere forventnin­g om et tab på 670700 mio. kr. Orphazyme-aktien steg 3,6 pct. til 15,66 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark