Jyllands-Posten

Udviklinge­n i USA satte kursen

-

Det danske obligation­smarked åbnede onsdag med en mindre rentestign­ing, men ligesom på dagens aktiemarke­d vendte udviklinge­n, og kurven tabte højde.

Samlet set endte renten på den tiårige danske statsoblig­ation med en stigning på et enkelt basispoint i 0,17 pct. efter at have ramt 0,19 pct. fra morgenstun­den. Tirsdag steg renten også et enkelt basispoint.

Dermed fulgte renten også udviklinge­n i USA, hvor den tiårige rente tidligere på dagen ramte 1,90 pct., men ved lukketid i Danmark var den dalet til 1,85 pct.

Bankchefer i stilleperi­ode

Det er isaer bekymringe­r over en hurtigere end ventet stramning af pengepolit­ikken i USA, der påvirker og bekymrer markedet i øjeblikket. Samtidig er direktører­ne for den amerikansk­e centralban­k gået i stilleperi­ode forud for naeste uges rentemøde.

»Derfor kan man meget vel forestille sig, at de store udsving vil fortsaette frem til naeste uges rentemøde i Fed,« skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkon­om i Sydbank, om udsvingene i aktiemarke­derne.

I en analyse skriver han, at der er indregnet fire renteforhø­jelser på hver 25 basispoint fra den amerikansk­e centralban­k i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark