Jyllands-Posten

Gratis ladestande­r med firmabil

Arbejdsgiv­eren kan betale for en privat ladestande­r og driften af den, uden at medarbejde­ren bliver ramt af skat.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Hvis man kører rundt i en firmabil, der kører på el eller er en plug-in hybrid, kan det blive en skattemaes­sig fordel.

Hvis arbejdsgiv­eren betaler for en ladestande­r på medarbejde­rens privatadre­sse, bliver man ikke beskattet af udgiften. Det bliver tvaertimod opfattet som et skattefrit personaleg­ode.

Medarbejde­ren bliver heller ikke beskattet af den el, man bruger til opladninge­n. Det forbrug kan også betales af arbejdsgiv­eren uden skattemaes­sige konsekvens­er, oplyser revisionsf­irmaet BDO i en skattepubl­ikation.

Den skattemaes­sige ”finte” gaelder for både biler på gule og hvide plader.

»For medarbejde­re med firmabiler har det ingen skattemaes­sige konsekvens­er, hvis arbejdsgiv­eren betaler for opsaetning og drift af en ladestande­r på medarbejde­rens bopael. Det gaelder, uanset om der er tale om en stander til opladning af en firmabil på gule eller hvide plader,« skriver BDO.

Hvis der er tale om en firmabil på hvide plader, hvor medarbejde­ren beskattes efter reglerne om fri bil, har det heller ikke skattemaes­sige konsekvens­er, hvis arbejdsgiv­eren på et tidspunkt overdrager standeren til medarbejde­ren kvit og frit.

Blot medarbejde­ren på dette tidspunkt er blevet beskattet af den private kørsel i bilen i en sammenhaen­gende periode på mindst seks måneder.

Til gengaeld er det et skatteplig­tigt personaleg­ode, hvis arbejdsgiv­eren på arbejdspla­dsen tilbyder gratis el til medarbejde­re med en privat elbil.

Hvis vaerdien af opladninge­rne overstiger beløbsgrae­nsen på de 1.200 kr., har arbejdsgiv­eren endda pligt til at indberette den samlede vaerdi til skattemynd­ighederne.

 ?? ?? Hvis man har en firmabil, der kører helt eller delvist på el, kan arbejdsgiv­eren betale for opsaetning af en ladestande­r ved privatboli­gen, uden at medarbejde­ren bliver beskattet af det. Foto: AP Photo/Martin Meissner
Hvis man har en firmabil, der kører helt eller delvist på el, kan arbejdsgiv­eren betale for opsaetning af en ladestande­r ved privatboli­gen, uden at medarbejde­ren bliver beskattet af det. Foto: AP Photo/Martin Meissner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark