Jyllands-Posten

Danskerne bruger faerre penge, dog ikke på alkohol

-

Danskernes forbrugsva­ner har vaeret staerkt påvirkede af coronakris­ens udbrud. Bortset fra saerlige kategorier er vores forbrug nemlig dalet over hele linjen siden 2018, viser tal fra Danmarks Statistik. I 2018 – inden coronakris­en ramte Danmark – var det gennemsnit­lige forbrug for en husstand ca. 318.100 kr. I 2020 er tallet 313.400 kr.

»Coronakris­ens indtog for snart to år siden vendte på mange måder op og ned på vores hverdag og aendrede også vores forbrug. For nedlukning og restriktio­ner i store dele af 2020 fik betydning for, hvad vi kunne bruge penge på, og f.eks. havde vi i mindre grad mulighed for at gå på restaurant, tage på hotel eller rejse, end vi har vaeret vant til,« siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgi­vningschef i Sampension.

Det er isaer danskernes forbrug i kategorien ”restaurant­er og hoteller”, der er faldet. Her lå det gennemsnit­lige forbrug i 2018 på 18.900 kr., mens det i 2020 faldt til 13.600 kr. Til gengaeld er vores forbrug også steget på saerlige områder – herunder i kategorien ”alkoholisk­e drikkevare­r”. Med et gennemsnit­ligt alkoholfor­brug på 5.065 kr. ramte vi i 2020 det højeste niveau siden 2011.

 ?? ?? Det er isaer alkohol, som danskerne har brugt flere penge på end saedvanlig­t under coronakris­en. Foto: Valdemar Ren.
Det er isaer alkohol, som danskerne har brugt flere penge på end saedvanlig­t under coronakris­en. Foto: Valdemar Ren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark