Jyllands-Posten

Hotelbranc­hen: Danmark står staerkt i kampen om turisterne

Som grønt foregangsl­and med styr på corona og høj vaccinatio­nsgrad er Danmark i en god position, når det for alvor bliver muligt at rejse og holde konference­r.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Danmark står et godt sted i kampen om at tiltraekke flere turister, møder og konference­r, når rejselyste­n vender tilbage.

Mange lande og regioner opruster for at hente flere udenlandsk­e gaester, der skaber omsaetning og arbejdspla­dser. I den konkurrenc­e har Danmark en god position. Sådan lyder vurderinge­n fra flere store hotelkaede­r.

»Jeg tror på, at København og Danmark kan komme i overhaling­sbanen, når der igen kommer fart i turismen. Danmark er et foregangsl­and, når det gaelder baeredygti­ghed, gastronomi, diversitet og balancen mellem frihed og arbejde. Vi har rigtigt meget at byde på, og derfor er mange nysgerrige efter besøge landet,« siger Søren Faerber, adm. direktør for Scandic Danmark.

Udlandet skruer også op

Han tilføjer, at vi har et ry for at have godt styr på coronasitu­ationen.

Vaccinatio­nsgraden er høj, og det kan blive en fordel, når der skal placeres møder og konference­r, og turisterne vaelger, hvor de vil rejse hen.

Samme holdning har Bella Group, der omfatter Bella Center og Bella Arena samt hotellerne AC Hotel Bella Sky, Marriott Copenhagen og Crowne Plaza i København.

Gruppen har en meget stor andel af udenlandsk­e gaester til arrangemen­ter og på hotellerne.

»Danmark og København står meget staerkt. Vi er et grønt land, vi har høj sikkerhed, og vi har håndteret corona godt. Det er positivt,« siger Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup.

Han understreg­er, at man ikke skal tage den gode position for givet, for der er mange andre lande, som tilfører store midler og skruer ekstra op for markedsfør­ingen.

»Det kraever en ekstraordi­naer indsats at tiltraekke de store internatio­nale møder med mange tusinde deltagere. Andre lande og regioner er meget aggressive på den front, fordi det er velkendt, at det medfører stor aktivitet og omsaetning på hoteller, restaurant­er, detailhand­len, taxaer osv.,« siger Christian Folden Lund.

Tour de France-effekt

Han glaeder sig over, at Tour de France i år starter i Danmark, og det vil blive en meget stor begivenhed. Bellagroup har også flere store arrangemen­ter i ordrebogen, ligesom der er udsigt til, at de store musikfesti­valer vender tilbage, hvis udviklinge­n omkring covid-19 tillader det.

Den nationale turisme-organisati­on i Danmark, VisitDenma­rk, er forberedt på, at der bliver skaerpet kamp om turisterne, når rejselyste­n kommer tilbage.

Det understreg­er Niels Jørgen Jensen, der netop er blevet udnaevnt til formand for VistDenmar­k.

»Vi kommer i høj grad til at kaempe om de samme turister, og det gaelder om at vaere klar og parat. Mere end nogensinde er det vigtigt at tiltraekke de udenlandsk­e turister gennem målrettet markedsfør­ing og branding af Danmark. Det er afgørende for genrejsnin­gen af turismen herhjemme at få de udenlandsk­e turister tilbage,« siger Niels Jørgen Jensen.

Godt udgangspun­kt

Han vurderer, at Danmark er i en god position til at kunne genoptage det opsving i turismen, som i årene inden pandemien bød på med et stigende antal overnatnin­ger.

»Dansk turisme har en god bredde i vores tilbud til turisterne. Vi har masser af natur, spaendende byer, supergode hoteller og er kendt for vores gastronomi. Det er et godt udgangspun­kt,« siger Niels Jørgen Jensen.

Danmark havde i 2020 naesten 13 mio. faerre udenlandsk­e overnatnin­ger i forhold til året før, og dermed blev syv års uafbrudt vaekst bremset. Tabet var på 44 pct.

I 2021 var der en forbedring, men der ventes alligevel op mod 12 mio. faerre udenlandsk­e overnatnin­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark