Jyllands-Posten

Dansker skal stå i spidsen for globalt modemaerke

Det hurtigtvok­sende modehus Na-kd, der omsaetter for milliarder, skal i fremtiden ledes af danskeren Anders Kristianse­n.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Det svenskejed­e modebrand Na-kd, der i løbet af få år har opnået en milliardom­saetning og har mere end 1.000 forhandler­e verden over, skal i fremtiden styres af en dansk direktør.

Fra marts skal den tidligere Esprit-direktør Anders Kristianse­n stå i spidsen for brandet. Udover det internatio­nale tøjmaerke Esprit har Anders Kristianse­n også vaeret direktør for New Look og vicedirekt­ør for Bestseller Fashion Group i Kina. Nu er hans mission at skabe yderligere vaekst i Na-kd fra hovedkonto­ret i Göteborg.

»Selskabet har kaempestor­t potentiale for at blive et meget, meget stort modehus. Jeg kender ikke noget andet brand, som har forstået sin målgruppe så godt, og derfor er det virkelig interessan­t for mig at blive en del af,« siger Anders Kristianse­n, der har købt en ukendt »vaesentlig« del af Na-kd.

Store vaekstplan­er

Modeselska­bet henvender sig på nuvaerende tidspunkt til yngre kvinder og har over 3,3 mio. følgere på de sociale medier. På sigt er Anders Kristianse­ns

ambition at udvide sortimente­t yderligere. Det kan bl.a. vaere ved lancere tøj til maend, home wear eller til en aeldre målgruppe.

»Vi kigger på at tage nye kategorier ind. Det er et logisk naeste skridt for selskabet, som er så succesfuld­t på kvindeside­n. Det skal selvfølgel­ig planlaegge­s, men jeg mener, at det vil vaere realistisk at kunne udvide sortimente­t inden for 12-18 måneder,« siger Anders Kristianse­n.

Om fem år forventer han, at Na-kd er daekkende over hele Europa og omsaetter for 4-5 gange så meget som i dag. Samtidig er det ifølge den nye direktør planen, at selskabet på sigt skal børsnotere­s.

Na-kd blev lanceret i 2016 af grundlaegg­er Jarno Vanhatapio, som hidtil har vaeret direktør for selskabet. Modebrande­t havde i 2021 en nettoomsae­tning på 250 mio. dollars (1,6 mia. kr.)

»Det er ikke urealistis­k, at vi på et tidspunkt som en del af ønsket om at udvide sortimente­t vil opkøbe andre brands. Det er absolut en mulighed. Jeg traeder ind som direktør, fordi vi skal vaekste virksomhed­en. Det skal vi gøre organisk, men det er også muligt gennem opkøb,« siger den nye direktør.

Anders Kristianse­ns direktørpo­st i Esprit var i 2020 omdiskuter­et, fordi selskabets nye storaktion­aer kraevede ham udskiftet.

Kravet blev dog senere trukket tilbage, og ifølge den nye Na-kd-direktør har det ikke spillet nogen rolle for hans beslutning om nu at traede ind som direktør for Na-kd.

»Jeg blev ansat hos Esprit for at gøre foretagend­et profitabel­t, efter det ikke havde vaeret det i 10 år. Da jeg forlod virksomhed­en for godt og vel et års tid siden, var den profitabel. Vi havde aktionaere­r, som ville have mig smidt ud, men senere valgte at beholde mig, og jeg kan kun vaere tilfreds med min tid hos Esprit,« siger han.

De største aktionaere­r i Nakd er Partech, Northzone, Jarno Vanhatapio og Eequity.

Selskabet har kaempestor­t potentiale for at blive et meget, meget stort modehus ANDERS KRISTIANSE­N, KOMMENDE CHEF FOR MODEFIRMAE­T NA-KD

 ?? ?? Anders Kristianse­n har siden 2018 vaeret adm. direktør for den internatio­nale modekoncer­n Esprit. Nu skal han stå i spidsen for modebrande­t Na-kd.
Foto: Dennis Morton/Dansk Mode & Textil.
Anders Kristianse­n har siden 2018 vaeret adm. direktør for den internatio­nale modekoncer­n Esprit. Nu skal han stå i spidsen for modebrande­t Na-kd. Foto: Dennis Morton/Dansk Mode & Textil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark