Jyllands-Posten

Det klirrede i lommerne hos de nye politikere

Onsdag mødtes alle de nyvalgte aarhusians­ke politikere til valgperiod­ens første byrådsmøde.

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Smilene var store og stolte – jovist har de under valgkampen­s hede ageret politikere, men onsdag var alligevel stadig en vigtig dag for de mange nyvalgte politikere i byrådssale­n i Aarhus.

Til kommunalva­lget i november 2021 blev posen nemlig rystet godt og grundigt, hvorfor en stor flok nye ansigter kom til. Gamle kendinge er ligeledes vendt hjem igen.

»Velkommen til alle de nye medlemmer og velkommen til dem, vi allerede kender,« bød borgmester Jacob Bundsgaard (S) velkommen.

Onsdag var dagen, der markerer det første møde for de nye medlemmer af den aarhusians­ke kommunalbe­styrelse.

Velkommen til voksenlive­t

To af de nye ansigter ankom side om side, begge smilende og med oprejst pande.

Men inden de kunne komme ind i byrådssale­n, måtte de igennem en mur af medlemmer af Grundejerf­oreningen Vejlby Fed, der alle ville have en snak med de aarhusians­ke politikere. Men begge var garvede politikere, der allerede havde stiftet bekendtska­b med den politiske hverdag.

Mathilde Hjort Bressum (V) har en fortid i Venstres Ungdom men stillede op til kommunalva­lget i november og blev med omtrent 2.000 stemmer sikret en plads i byrådet.

Ved hendes side var spidskandi­daten Jacob Søgaard Clausen (DF), der trods sin rolle som nyvalgt aarhusians­k politiker befandt sig i vante rammer, idet han arbejder i ledelsesse­kretariate­t i magistrats­afdelingen for Sundhed og Omsorg.

De skarpe tunger fra kommunalva­lget var gemt af vejen, og stemningen var varm og veloplagt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark