Jyllands-Posten

Forslag om nyt letbanesto­p nedstemt

Et ønske om et nyt stop ved Den Permanente endte i den samlede visionspla­n for Aarhus Ø.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Der er indsamlet 1.841 underskrif­ter for sagen, og et politisk flertal er egentlig set positivt stemt for idéen.

Alligevel valgte et flertal i Aarhus Byråd at følge Teknik og Miljøs anbefaling om ikke at støtte op om Enhedslist­ens forslag om at genåbne det eksisteren­de stoppested for Letbanen ved Den Permanente Badeanstal­t, Risskov.

Teknik og Miljø vurderer, at letbanesto­ppet vil indebaere vaesentlig­e ulemper for driften af Letbanen, samt at den gevinst, der vil vaere for brugerne af et nyt stop, er usikker og formentlig ikke kan opveje ulemperne for gennemkøre­nde passagerer. Aarhus Letbane vurderer, at stoppet vil øge rejsetiden med ca. 2 minutter. Årsagen er selve stoptiden, og at den tilladte hastighed ved passage af perronen skal aendres fra de nuvaerende 90 til 45 km/t.

Vender alle muligheder

Socialdemo­kratiet fulgte Teknik og Miljøs anbefaling:

»To minutter virker ikke af meget. Men analysen viser, at det giver store problemer, hvis vi følger indstillin­gen. På den baggrund synes jeg, at vi skal klappe hesten. Selvom forslaget kan hjaelpe gangbesvae­rede, er det ikke nu, vi støtter sådan et forslag,« sagde Steffen Wich (S).

Venstre var anderledes positivt stemt for Enhedslist­en forslag. Gert Bjerregaar­d mener, at det kan vaere en mulighed for at få flere til at tage letbanen, hvilket kan styrke den kollektive trafik.

Selv om Teknik og Miljø havde anbefalet et nej til letbanesto­ppet, foreslog afdelingen, at det i forbindels­e med arbejdet med ”Visionspla­n for byrum og forbindels­er, Aarhus Ø” kan belyses, om der kan etableres et nyt stop på straekning­en mellem Risskov Strandpark og Østbanegår­den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark