Jyllands-Posten

Corona på Aarhus Teater – flere premierer udskydes

46 coronasmit­tede medarbejde­re har sat en stopper for prøver på to forestilli­nger.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Det er ikke let at holde afstand, når man arbejder med en forestilli­ng som ”Romeo & Julie”. Eller med teater i det hele taget.

Det har Aarhus Teater fået at maerke. På trods af stor forsigtigh­ed, alverdens forholdsre­gler og daglige test af alle på produktion­sholdene har corona lagt dele af teatrets produktion ned. Det fører nu til, at to premierer bliver udskudt, og at en enkelt forestilli­ng helt aflyses.

Teatret har haft 46 coronasmit­tede medarbejde­re siden den 1. januar. Alene på

”Romeo & Julie” er 19 af 20 medvirkend­e smittet. Det betyder, at prøverne på Shakespear­es drama ikke kan gennemføre­s, og derfor er premieren på Store Scene udskudt til den 10. februar.

Også dramatiker­en Christian Lollikes ”Sandmanden”, der er en samprodukt­ion med teatret Sort/Hvid i København og Holstebro Dansekompa­gni, er udskudt – seks af ni medvirkend­e er smittet, så den får først premiere på Scala-scenen den 22. februar.

AErgerlig direktør

Samtidig aflyser teatret helt den publikumsi­nvolverend­e forestilli­ng ”Til de lyse morgener”, som kommer igen på et senere tidspunkt.

Til gengaeld spiller ”The Supreme Gentleman”, der er en monolog med skuespille­ren Jacob Madsen Kvols på scenen, som planlagt fra den 5. februar på Studio-scenen.

Udskydelse­rne aergrer teaterdire­ktør Allan Aagaard, der forventer et tab på billetindt­aegter og nye coronarela­terede udgifter på godt 2,5 mio. kr., fordi ingen af de to aflyste forestilli­nger kan forlaenges. Han ved endnu ikke, om og hvordan teatret bliver kompensere­t via hjaelpepak­ker. Billetsalg­et er gået i stå, men teatret håber på, at publikum snart vender tilbage til teatersale­ne, og understreg­er, at man ret hurtigt efter første nedlukning investered­e i et apparat, som kan desinficer­e alle publikumso­mråder inden hver forestilli­ng.

Folk, der har købt billet til en af de aflyste forestilli­nger, bliver kontaktet direkte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark