Jyllands-Posten

Fodboldeks­pert: AGF skal tilbage til de gamle spilledyde­r

Fodboldeks­pert Rasmus Monnerup opfordrer AGF og cheftraene­r David Nielsen til at vende tilbage til gamle dyder.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk RASMUS MONNERUP, FODBOLDEKS­PERT

Hvordan skal en lang vinterpaus­e udnyttes af David Nielsen?

Han behøver i hvert fald ikke at opfinde den dybe tallerken, hvis man spørger Rasmus Monnerup, fodboldeks­pert hos Mediano og tidl. cheftraene­r i 1. division. AGFcheftra­eneren kender nemlig allerede til svaret.

David Nielsen gør klogt i at vende tilbage til tankerne om at stå dybt i forsvaret, vaere aggressive og spille kontrabase­ret som tidligere, før man til denne saeson forsøgte at laegge på spillestil­en og vaere mere spildomine­rende på bolden. »Tidligere fungerede det godt for AGF at spille på denne måde. David Nielsen skal vaere klar i spyttet om, at AGF nu skal vende tilbage til de gamle dyder,« siger Rasmus Monnerup.

Han påpeger, at det dog ikke er ligetil for David Nielsen at implemente­re den gamle spillestil fra den ene dag til den naeste.

»Udfordring­en er, at man i den bedste af alle verdener skal skabe et hold, som kan spille på alle måder. Det er nemt at falde ned mellem to stole, men det er vigtigt for AGF at finde basen.

David Nielsen kan med fordel se mod Diego Simeone, cheftraene­r i Atletico Madrid, som stadig er gode til det aggressive forsvarssp­il og omstilling­er, men som mod dårligere hold som Getafe kan kontroller­e spillet. Hvis David Nielsen kan lykkes med det, bliver det rigtig spaendende for AGF,« siger Rasmus Monnerup og tilføjer: »David Nielsen skal fokusere 70 pct. på at vende tilbage til den gamle spillestil og 30 pct. på at udvikle spillet ved f.eks. at vaere spildomine­rende.«

Kan rykke meget

Derfor opfordres David Nielsen til én speciel ting under opstarten.

»Mange af de samme spillere skal spille opstartska­mpene, så de får principper­ne på plads. David Nielsen skal allerede nu laegge sig fast på, hvordan hans optimale startopsti­lling ser ud, så relationer­ne bygges op.«

Hvor meget kan man rykke over en vinterpaus­e?

»Når man har spillerne en periode uden ydre pres til kampene, kan man rykke en del, da man kan designe en traeningsp­eriode, hvor man kan gå i dybden med spilkoncep­tet.

Det er profession­elle fodboldspi­llere, så de overlever nok at fryse lidt til traening, når de skal forklares ting.«

»Når saesonen er i gang, har David Nielsen ikke samme tid til rådighed. To dage før kamp kan spillerne ikke presses maksimalt, dagen før forbereder man sig til kampen, dagen efter skal spillerne restituere, og to dage efter har spillerne som regel fri.

Det efterlader kun to gode traeningsp­as, men i vinterpaus­en kan David Nielsen rykke på tingene.«

Det er mere usikkert at blive ved med at spille boldbesidd­ende end det er at gå tilbage til den gamle spillestil.

Usikkert at holde fast

Ved årsskiftet har AGF skiftet assistentt­raener, så Morten Karlsen er gledet ud, mens Kenneth Dokken kommer ind. Også det kan få betydning for AGF’s spillestil.

»Det tyder på, at man er bevidst om, at man offensivt kan spille anderledes. Jeg er spaendt på at se, hvordan det er, for en spiller som Bundu

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark